image

Cadouri simple pentru orice ocazie: cum să alegi daruri simple, dar de efect

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Cadourile sunt o modalitate ideală de a oferi bucurie în viaţa cuiva drag. Nu numai obiectul sau lucrul primit în dar este o bucurie, ci şi gestul în sine. Faptul că te-ai gândit la o altă persoană, la ceea ce şi-ar dori sau ceea ce i-ar plăcea este o bucurie în sine. Poţi oferi daruri la o mulţime de ocazii, de la zile de naştere şi până la zile onomastice sau Sărbători. Desigur, dacă vrei să faci o bucurie cuiva drag, nu ai nevoie neapărat de o ocazie specială.

Să alegi darul potrivit poate fi stresant uneori. Oare îi va plăcea? Oare îi va folosi? Este ceea ce îşi doreşte? Acestea sunt întrebări pe care foarte mulţi dintre noi ni le punem înainte de a alege ce anume să dăruim.

Dacă îţi doreşti câteva sfaturi utile pentru a alege daruri simple, dar de efect, citeşte în continuare şi descoperă cum poţi face cadouri minunate:

Alege accesorii în loc de haine

Hainele se număra printre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba de cadouri, dar este uşor să dai greş atunci când le oferi în dar. De ce? Ei bine, nu este uşor să îţi dai seama mereu ce mărime să alegi, chiar şi atunci când este vorba despre persoane apropiate. Mai mult, oricât de bine ai cunoaşte stilul cuiva, tot va exista o şansă ca piesa vestimentară pe care o alegi să nu îi fie pe plac.

De aceea, este o idee mai bună să optezi pentru accesorii. Accesoriile sunt versatile, nu se demodează uşor dacă le alegi corect şi se pot personaliza.

Pentru doamne poţi alege bijuterii din aur sau argint, genţi, eşarfe sau curele. În cazul domnilor, o alegere populară o reprezintă brăţările pentru bărbaţi. Avantajul este că poţi găsi brăţări pentru bărbaţi care să se încadreze în orice tip de buget. Printre cele mai simple opţiuni se număra brăţările pentru bărbaţi personalizate, dar şi modelele din piele.

Pe lângă brăţări pentru bărbaţi, mai poţi opta pentru curele, portofele, dar şi butoni pentru cămaşa.

Nu te grăbi la mall

Poate fi tentat să te grăbeşti la mall sau la magazine atunci când eşti în căutarea unui cadou, dar acest lucru nu va face decât să îţi îngreuneze misiunea. Atunci când observi o mulţime de obiecte în acelaşi loc, poate deveni dificil să alegi. De aceea, este o idee mai bună să decizi ce îţi doreşti să oferi în dar de acasă.

Cea mai simplă metoda pe care o poţi folosi este să alcătuieşti o listă cu posibile daruri. Dacă nu te poţi decide, cere sfatul cuiva apropiat sau aşteaptă câteva zile pentru a vedea dacă îţi mai vin idei.

Odată ce te hotărăşti ce anume cauţi, este o idee bună să începi să vizitezi magazinele fizice sau cele online.

Observă pasiunile celor dragi

Ca să alegi un dar perfect trebuie să te gândeşti la cel ce îl va primi, nu la tine. Poate ţie ţi-ar plăcea să primeşti un ceas, însă persoană ce urmează să primească cadoul nu poartă un astfel de accesoriu. De aceea, este important să observi ce anume le place celor din jur, ce poartă şi despre ce pasiuni îţi vorbesc. În acest fel, îţi va fi mai uşor să alegi cadoul potrivit.

Setează un buget realist

Înainte de a începe să cauţi cadouri sau să alcătuieşti liste cu potenţiale alegeri trebuie să stabileşti un buget. Vestea bună este că poţi găsi cadouri de câteva zeci de lei la fel de uşor precum poţi găsi cadouri de sute de lei. Important este să ţii cont de ce îi place celui ce urmează să primească darul.

Alegerea unui cadou potrivit nu este deloc dificilă dacă te concentrezi mai puţin pe ceea ce îţi place ţie şi mai mult pe ceea ce preferă cel sau cea ce urmează să primească darul. Foloseşte ideile de mai sus pentru a achiziţiona cadouri fără bătăi de cap, indiferent de ocazie.