historia ello AEU9UZstCfs unsplash jpg

Avantajele combinelor frigorifice

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Există mai multe tipuri de frigidere pe piața actuală: frigidere cu o singură ușă, frigidere americane, frigidere cu două uși, combine frigorifice etc. Atunci când alegeți unul dintre ele, trebuie să luați în considerare mai multe aspecte, cum ar fi tehnologia de dezghețare, tipul de instalare necesar, spațiul de care dispuneți și consumul de energie electrică.

Unul dintre aceste modele, combina frigorifică are multe avantaje care te ajută să profiți la maximum de bucătărie și să faci și economii importante. În acest articol vom vorbi despre ce frigidere să cumpărați, concentrându-ne în special pe combinele frigorifice.

Ce este o combină frigorifică?

Acest model de frigider este cel mai popular în România și constă într-o unitate care combină un frigider cu un congelator. Avantajul, după cum spune chiar numele, combină, de la combinat, este că puteți realiza ambele acțiuni (refrigerare și congelare) într-un singur aparat electrocasnic.

Ideal pentru familiile cu o medie de patru persoane, poate avea diferite capacități și dimensiuni, cum ar fi 60 sau 70 de centimetri lățime, în funcție de nevoile specifice pentru care va fi folosit.

Atunci când vă decideți pentru o combină frigorifică, vă sugerăm să analizați mai multe aspecte:

  • Eficiența energetică. Nimeni nu este în contradicție cu portofelul său. Din acest motiv, economisirea energiei este importantă, astfel încât performanța unității să fie mai bună. Țineți cont de faptul că acest aparat frigorific este mereu pornit.
  • Tehnologia ar trebui să fie adecvată și cât mai intuitivă posibil. Asigurați-vă că este ușor de utilizat și că menține temperatura alimentelor la temperatura potrivită în mod regulat. Posibilitățile tehnologice sunt vaste, așa că alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
  • Zgomotul și curățenia sunt factori care trebuie luați în considerare. Cu cât este nevoie de mai puțin timp și efort pentru a-l curăța, cu atât mai bine: veți economisi timp și efort.

Care sunt avantajele unei combine frigorifice?

Există multe avantaje în utilizarea unei combine frigorifice în comparație cu celelalte modele de pe piață.

Consumul de energie

Acest model de combină frigorifică consumă mai puțină energie decât altele, cum ar fi cele de tip american. În ceea ce privește consumul de energie electrică, este foarte eficient ca congelatorul să împartă nișa și să fie amplasat în partea inferioară. Apoi, există opțiunea de a o avea în partea de sus.

Spațiu amplu

Capacitatea este foarte mare, deși cu cât este mai mare capacitatea, cu atât va fi mai mare prețul. Totuși, raportul calitate/preț este foarte bun, iar cum rafturile sunt mai late decât alte modele de pe piață, spațiul poate fi optimizat, iar alimentele pot fi așezate într-un mod mai ordonat.

Datorită acestui fapt, întreținerea rafturilor este ideală, deși este necesar să căutați un model care are o performanță bună în acest aspect.

Adaptarea la spațiile mici, în special la garsonierele și apartamentele cu anumite limitări în bucătării, este totală. Fiind cel mai popular model din țara noastră, varietatea de modele este, de asemenea, foarte mare, iar posibilitățile nu numai în ceea ce privește spațiul, ci și în ceea ce privește designul sunt numeroase.

Dacă tavanul bucătăriei este înalt, puteți opta pentru o combină frigorifică de doi metri. În caz contrar, există și alte modele mai mici. Aceste sfaturi despre cum să vă organizați corect frigiderul vă vor ajuta cu siguranță.

Capacitate de stocare

Capacitatea medie a combinei frigorifice este de 187 de litri, față de 68 de litri pentru congelator. Există și alte frigidere cu o capacitate mai mare, cum ar fi frigiderul cu congelator american, dar acestea sunt, de asemenea, mai scumpe, mai puțin eficiente din punct de vedere energetic și, desigur, mai puțin adaptabile la spațiul limitat. Acest lucru are, de asemenea, un impact asupra prețului, care este mai accesibil decât alte tipuri.

Curățarea unei combine frigorifice

Când vine vorba de curățare, o combină frigorifică, datorită dimensiunii și capacității sale, nu necesită mai multă grijă decât de obicei. Pentru o întreținere eficientă, vă sugerăm ca cel puțin o dată pe an să efectuați o curățare temeinică atât a frigiderului, cât și a congelatorului. Pentru a face acest lucru, puteți urma acești pași:

  • Închideți frigiderul, lăsând ușile deschise. Așezați cârpe uscate pe podea pentru a absorbi apa care ar putea cădea din frigider.
  • Goliți-l. Frigiderul nu trebuie să aibă nimic în el.
  • Demontați rafturile și sertarele.
  • Mai întâi spălați garniturile de la uși. Acesta este locul unde se acumulează cel mai des murdăria. Dacă există pete de mucegai, folosiți înălbitor cu apă și o periuță de dinți pentru a ajunge în locurile greu accesibile.
  • Curățați rafturile și sertarele pe care le-ați scos după ce ați golit frigiderul. Folosiți un tampon de curățare moale, săpun și apă caldă. Pentru murdăria mai dură, oțetul este o opțiune.
  • Curățați întregul interior și exterior al frigiderului cu apă și bicarbonat de sodiu sau cu oțet și apă. Folosiți oțetul afară.
  • În congelator faceți același lucru și curățați-l cu apă și bicarbonat de sodiu.
  • Partea din spate a frigiderului nu trebuie ignorată. Folosiți un aspirator.