TOP 10 cele mai înspăimântătoare locuri din lume  România, inclusă în clasament jpeg

TOP 10 cele mai înspăimântătoare locuri din lume. România, inclusă în clasament

Fie că este vorba despre castelele bântuite de fantome, despre vampiri sau alte fenomene bizare, în aproape orice ţară sau cultură există mituri care îi fascinează în mod special pe turişti.

Astfel, locurile în care se presupune că au avut loc evenimente dintre cele mai ciudate sau înspăimântătoare întâmplări devin puncte de atracţie pentru cei pasionaţi de legende.

1. Catacombele din Paris (Franţa)

Cine s-ar fi gândit că sub frumoasa capitală a Franţei se află aproape 280 de kilometri de tuneluri ce adăpostesc un imens osuar? Acesta a fost înfiinţat cu secole în urmă, când mai multe cimitire de la marginea Parisului au fost desfiinţate pentru ca oraşul să poată fi extins. Astfel, osemintele a aproximativ 6 milioane de persoane dezgropate la vremea respectivă au fost mutate în osuarul construit în tunelurile unei foste mine.

Deşi ocupă doar o mică parte a reţelei de galerii subterane, „Imperiul Morţii” a devenit cunoscut drept cel mai înfricoşător loc din lume imediat ce a fost deschis publicului în anul 1876.

Mai citeşte:

Top 5 cele mai sinistre locuri de vizitat din lume

Trei muzee pe care vizitându-le ţi se face părul măciucă!

Multe grupuri de turişti au povestit că au simţit energii extrem de ciudate în timpul vizitelor în catacombe, că s-au simţit urmăriţi sau chiar că au văzut fantome. În plus, mai multe persoane care s-au aventurat în tunel au dispărut fără urmă.

image

2. Greyfriars Kirk Grave, Edinburg (Scoţia)

Cimitirul situat în partea de sud a Vechiului Oraş şi-a primit numele datorită lui Greyfriars Bobby, un câine ce a păzit mormântul stăpânului său timp de 17 ani de la moartea acestuia. Locul şi-a căpătat însă reputaţia după ce o serie de fenomene paranormale au avut loc de-a lungul timpului. Mulţi dintre cei care au vizitat locul au povestit că, în timpul nopţii, se pot auzi gemetele celor morţi şi că prezenţa fantomelor nu este doar o legendă.

Aici este îngropat şi Sir George Mackenzie of Rosehaugh („Mckenzie Poltergeist”), al cărui spirit ar fi rănit de-a lungul timpului mai multe persoane.

image

3. Pădurea Aokigahara (Japonia)

La poalele Muntelui Fuji, în partea de nord-vest, pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi, se întinde pădurea supranumită şi „Marea de Copaci”. Etichetată drept „una dintre cele şapte porţi spre Iad”, Aokigahara este locul în care aproximativ 500 de persoane se sinucid în fiecare an. Japonezii spun că pădurea este posedată de monştri şi alte creaturi bizare, dar şi că numeroase fenomene paranormale se petrec aici. În plus, din cauza depozitelor mari de fier, busosele turiştilor ce se aventurează în inima pădurii se defectează, lăsându-i pe aceştia să rătăcească în direcţii greşite.

Mulţi dintre turişti au dispărut pentru totdeauna.  

image

4. Auschwitz-Birkenau, Oswiecim (Polonia)

În lagărele de concentrare situate la circa 60 de kilometri vest de Cracovia se aproximează că 2, 5 milioane de persoane au fost ucise în timpul nazismului. Camerele de gazare şi celulele sunt acum deschise vizitatorilor, însă mulţi dintre turişti au renunţat la tur din cauza sentimentelor şi senzaţiilor bizare pe care locul le trezeşte.

Mai mulţi oameni au căzut în depresie după o astfel de experienţă, iar alţii au povestit că au simţit atingerea unor „mâini invizibile” sau că au auzit şoapte. De asemenea, unii fotografi au surprins prezenţe ciudate în pozele realizate la Auschwitz-Birkenau.

image

5. Unit 731 Experimentation Camp, Harbin, Manchuria (China)

Unitatea 31 a găzduit activităţile de cercetare şi dezvoltare a armelor biologice intreprinse de Armata japoneză. În timpul celui de-al doilea război dintre Republica China şi Imperiul Japonez (1937-1945), medicii au realizat aici o serie de experimente umane ce au dus la moartea a sute de mii de persoane. Prizonierilor le erau injectate virusuri ce le provocau boli precum holera şi ciuma  bubunică, iar alţii erau supuşi intervenţiilor chirurgicale fără a li se face anestezie.

Cu un asemenea trecut, locul a fost catalogat unul dintre cele mai terifiante din lume, nu puţini fiind cei care au reclamat existenţa unor energii bizare sau a unor fenomene paranormale. De asemenea, când BBC a filmat un documentar, echipa de producţie a întâmpinat numeroase dificultăţi cu luminile, din cauza presupusei prezenţe a fantomelor.

image

6. Gettysburg, Pennsylvania (SUA)

Potrivit legendei, în timpul Războiului Civil din America, soldaţii aflaţi pe câmpul de luptă din Gettysburg au văzut fantoma lui George Washington pe un cal alb. Se spune că apariţiile bizare au loc şi azi, când fantomele celor care şi-au pierdut viaţa în locul respectiv li se arată oamenilor.

Fenomene ciudate au loc însă în întreg oraşul:casa lui Jenny Wade se spune că este încă bântuită, iar localnicii spun că aproape fiecare stradă ascunde o poveste bizară.

image

7. Galeriile Subterane din Edinburgh (Scoţia)

Construite iniţial pentru depozitarea hranei sau a altor bunuri, galeriile subterane din Edinburgh au fost abandonate din cauza umidităţii excesive. Astfel, locul s-a transformat ulterior în adăpost pentru oamenii săraci. Din cauza bolilor ce s-au răspândit rapid, sute de persoane şi-au pierdut viaţa în „subsolul” Edinburghului.

Astăzi, despre galerii se spune că sunt bântuite. Unii dintre cei care au vizitat locul au suferit răni sau zgârieturi ale căror provenienţă a rămas un mister. De asemenea, fotografiile realizate în interior au surprins prezenţe ciudate.

image

8. Colosseum, Roma (Italia)

Cel mai mare amfiteatru antic ce poate fi vizitat în zilele noastre ascunde şi el mistere. Unii dintre turiştii care au vizitat locul în care se luptau gladiatorii au povestit că au auzit şoapte sau că au simţit atingerea unor fantome. Alţii au mărturisit că şi răgetul leilor sau clinchetul armelor se aude uneori.

image

9. Castelul Bran, Transilvania (România)

Situat în Pasul Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov, castelul a fost construit în vremea cavalerilor teutoni. Unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din România, castelul Bran este cunoscut în întreaga lume drept reşedinţa lui „Dracula” Vlad Ţepeş. Domnitor în Ţara Românească în anii 1448, 1455-1462 şi 1476, Ţepeş şi-a căpătat renumele din cauza cruzimii cu care îi pedepsea pe duşmani.

Legenda spune că fostul domnitor încă bântuie castelul Bran şi munţii din apropiere. De asemenea, fantomele celor care şi-au pierdut viaţa torturaţi la curtea lui Ţepeş ar rătăci şi azi în zona respectivă.

image

10. Spitalfields/Whitechapel, Londra (Anglia)

În estul Londrei, în perioda Evului Mediu, Spittalfields cunoştea o puternică dezvoltare comercială. În vreme ce majoritatea evreilor şi englezilor ce locuiau aici erau oameni bogaţi, Whitechapel era cunoscut drept adăpost al hoţilor, prosituatelor şi al oamenilor foarte săraci. În 1888, o serie de crime odioase petrecute în zona respectivă au uimit şi înfricoşat locuitorii. Atunci, patru prostituate-Mary Nicholls, Catherine Eddowes, Elizabeth Stride, Annie Chapman şi May Kelly – au fost ucise şi mutilate în decursul a patru luni ce aveau să rămână în amintirea tuturor drept “Toamna Terorii”. Autorul crimelor se presupune că a fost un bărbat poreclit “Jack Spintecătorul”, care nu a fost prins însă niciodată.

Oamenii spun că fantomele celor patru femei ucise bântuie şi azi oraşul.

sursa:gandul.info

image