15 personalități a căror moarte a influențat întreaga lume FOTO, VIDEO
Moartea este oricum un lucru tragic, dar atunci când se întâmplă unei personalități ultra-cunoscute evenimentul devine de notorietate pe întreaga planetă. Există câteva personaje în istorie a căror moarte este cunoscută de orice muritor, precum asasinarea lui Caesar, însă impactul emoțional este cu mult mai mare atunci când ne referim la idoli care trăiesc în aceeași perioadă cu noi și despre a căror dispariție presa relateză cu lux de amănunte. Vă prezentăm o listă cu cele mai mediatizate decese din ultimii 100 de ani, iar ordinea lor este doar una invers cronologică
1. Robin Williams, celebru comediant american, a murit anul trecut la vârsta de 63 de ani, sinucigându-se în propria locuință. Toată lumea a fost șocată de moarta sa violentă și complet atipică pentru un om care semăna zâmbete pe chipurile fanilor săi.
2. Paul Walker, actor american cunoscut în întreaga lume pentru seria de filme Fast and Furious, a murit tragic într-un accident de mașină. Vestea morții sale s-a propagat rapid și mulți oameni au ieșit în stradă și au aprins lumânări în memoria sa.
3. Cântăreața Amy Winehousea fost găsită moartă în apartamentul său din Londra în 23 Iulie 2011. S-a speculat mult pe marginea morții ei. În ciuda vieții dezordonate pe care publicul o cunoștea, vestea dispariției ei a fost extrem de puternică.
4. Michael Jackson. Regele muzicii pop a murit pe 25 iunie 2009 și vestea morții sale a făcut înconjurul planetei. Deși artistul nu mai scosese un album nou de ceva vreme, moartea sa l-a readus în atenția lumii întregi. Au exista speculații de multe feluri:că s-ar fi sinucis, că a fost omorât, că era sau nu dependent de droguri sau de medicamente. S-a scris foarte mult despre moartea sa și probabil ar fi într-un top trei cele mai mediatizate morți din secolul XX.
5. Prințesa Diana. În 1997, la sfârșitul lui August toate camerele de luat vederi și toată atenția presei erau îndreptate către tragicul accident în care cea mai iubită prințesă a Marii Britanii și-a piedut viața. Lumea a fost puternic emoționată de sfârșitul ei.
5. Tupac Shakur. Moartea violentă în 1996 a rapperului american, foarte popular în anii 1990, a fost a provocat un val de emoție puternică.
6.Bob Marley.Robert Bob Nesta Marley a fost un cântăreț, compozitor, chitarist și activist jamaican. El este cel mai cunoscut interpret de muzică reggae și este privit ca un profet al mișcării Rastafari. Moartea sa de cancer de piele la numai 36 de ani, în 1981, a întristat pe foarte mulți oameni.
7. John Lennon.Asasinarea cântărețului britanic în 1980 de către Mark David Chapman a îngrozit o lume întreagă. Tragicul sfârșit unui am care nu vorbise decât despre pace și dragoste i-a sensibilizat nu doar pe cei care îi asculatau muzica, ci întreaga opinie publică în general.
8. Elvis Presley.Regele rock and roll –ului a fost găsit mort în August 1977 la doar 42 de ani. Mulți nu au crezut că această tragică veste este adevărată și au susținut că Elvis și-ar fi înscenat moartea ca să scape de celebritate.
9. Martin Luther King, cunoscut mai ales ca luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA, a fost împușcat în timp ce ținea un discurs în balconul motelului Lorraine din Memphis în aprilie 1968
10. Jim Morrison, solistul trupei The Doors, a murit la Paris în 1971, se pare în urma unei supradoze de heroină. Fanii săi au fost profund îndurerați.
11. John F. Kennedy– Președintele american a fost asasinat în 22 Noiembrie 1963 de către Lee Harvey Oswald. Moartea sa a îndurerat o națiune, pentru că Kennedy era unul dintre cei mai populari președinți americani.
12. Marilyn Monroea fost o actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop a secolului al XX-lea. Legăturile și evoluția sa au așezat-o în lumina reflectoarelor, dar moartea sa din august 1962 a așezat-o în legendă.
13. I.V.StalinMoartea lui Stalin a fost un eveniment de presă nu doar în URSS, și întreaga lume a fost interesată de acest eveniment. După al Doilea Război Mondial și până la moartea sa din martie 1953, Stalin a fost întruchiparea răului absolut pentru Occident, dar și părintele națiunilor comuniste pentru cei aflați în sfera de influență a Uniunii Sovietice.
14. Adolf Hitler.Moartea lui Hitler în 1945 a provocat destul de multă bucurie pentru cei care luptau împotriva Germaniei naziste. Era momentul care anunța sfârșitul celui mai odios conflict din istoria lumii. Totuși sovieticii au încercat să ascundă moartea dictatorului nazist pentru a lansa zvonul că aliații americani si britanci îl protejează.
15. Asasinarea prințului moștenitor al coroanei Imperiului Austro-Ungar, arhiducele Frantz Ferdinand(28 iunie 1914). Moartea acestuia a provocat un mare val de indignare ce a dus în cele din urmă la declanșarea Primului Război Mondial.