image

Află cum un aparat aerosoli îți poate face viața mai bună

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

În general, terapia cu aerosoli este practicată de persoanele care au astm bronșic sau alte afecțiuni asemănătoare ale plămânilor. Totuși, tratamentul cu aerosoli este bun și pentru a preveni bolile respective, dar și pentru curățarea căilor respiratorii. Oferă o experiență asemănătoare cu respirarea aerului dintr-o salină sau a brizei mării. Prin urmare, aparatul de aerosoli este benefic pentru a trata afecțiunile de natură respiratorie.

În acest articol vei citi despre tot ce trebuie să știi când vine vorba despre acest aparat. De asemenea, vom explica procedeul de folosire și cum anume acest proces ajută utilizatorul.

Aspecte generale

Pentru început, trebuie să știi că există două tipuri de aerosoli:

  1. aerosoli naturali - cei pe care îi inhalezi pe plajă, în pădure sau în saline. Totuși, pentru ca efectele unui tratament cu aerosoli naturali să funcționeze, acesta trebuie să fie de durată.
  2. aerosoli artificiali - cei care pătrund în căile respiratorii prin diverse dispozitive (cum ar fi aparatul de aerosoli) și conțin substanțe medicamentoase care ajută la tratarea bolilor respiratorii.

Tratamentul cu aerosoli artificiali este mai accesibil, deoarece se realizează cu ajutorul unui aparat și nu este necesar să ai săptămâni întregi la dispoziție. Așadar, terapia cu aerosoli artificiali are următoarele avantaje:

  • are efecte secundare reduse, comparativ cu alte tratamente medicamentoase, ceea ce face ca terapia cu aerosoli să poată fi folosită chiar și de copiii foarte mici. Un aparat aerosoli ajunge doar la organele care sunt responsabile cu respirația, iar niciun alt organ nu va fi supus la tratament;
  • administrarea se face foarte ușor și este complet nedureroasă;
  • pentru tratamentul cu aerosoli, cantitățile de substanțe medicamentoase sunt mai mici, prin urmare și efectele secundare sunt reduse;
  • tratamentul poate fi făcut foarte ușor acasă, cu ajutorul aparatului aerosoli.

Cum se folosește un aparat aerosoli

Înainte de orice tratament, trebuie să știi că ai nevoie de indicațiile unui medic specialist. După ce medicul ți-a prescris ce fel de substanță sau medicament ai nevoie, aceștia sunt pașii următori:

1. Pregătește substanța sau medicamentul prescris de doctor

Acest pas depinde de tipul de medicament pe care îl administrezi. S-ar putea să fie nevoie să diluezi medicamentul într-un solvent sau să utilizezi un recipient special.

2. Transformi substanța în aerosoli

Aparatul aerosoli sau nebulizatorul folosește una din următoarele tehnici pentru a transforma lichidul în aerosol: comprimarea sau tehnica cu ultrasunete. Unele modele sunt dotate cu o pompă sau un compresor pe care le utilizează pentru a crea un jet de aer comprimat. Acest jet trece prin lichidul medicamentos și îl transformă într-un aerosol. Celelalte tipuri de aparate aerosoli folosesc ultrasunete pentru a genera vibrații în lichid. Aceste vibrații produc la rândul lor particule mici care formează aerosolul.

3. Plasezi tubul și masca pe nas și gură

Aerosolul pe care aparatul îl produce circulă și ajunge la utilizator prin acel tub. Masca acoperă căile respiratorii pentru a capta aerosolul, însă există aparate doar pentru gură.

4. Inhalezi

Aerosolul se inhalează cu ajutorul măștii. Astfel, acesta ajunge direct în căile respiratorii. Pacientul trebuie să inhaleze lent și adânc pentru a permite substanței să acționeze eficient.

Folosește aparatul doar cu medicamentul prescris de medic. De asemenea, în timpul procesului trebuie să păstrezi igiena. Tot procesul trebuie să se desfășoare într-un loc steril, iar înainte de a prepara medicamentul sau de a manevra aparatul trebuie să te speli pe mâini.

Multe modele de aparate sunt folosite de către o întreagă familie, deoarece aparatul este dotat cu două tipuri de măști: cea pentru adulți și cea pentru copii. Procesul pe care aparatul îl realizează este foarte benefic și în timpul unor răceli normale, nu doar pentru a trata afecțiuni ale căilor respiratorii.

Aparatele sunt silențioase și funcționează pe bază de baterii. Așadar, singurul lucru de care trebuie să te ocupi este să îi asiguri tot timpul o rezervă. Totuși, nu uita să igienizezi aparatul după folosire pentru a fi pregătit și steril pentru următoarea utilizare.