Abonamente la bordel în anii '30
Bucurestiul anilor 30 ascunde multe povesti, care mai de care mai pestrite. Pe timpurile cand elitele se scoleau la Paris si la Viena, iar Capitala devenea, incet, incet, micul Paris, domnii mai libertini se lafaiau in bordelurile luxoase de la "Crucea de piatra".
Centru al desfraului, cartierul "Crucea de Piatra" din Bucuresti era kilometrul zero al placerilor interzise in perioada interbelica.
Nu exista bucurestean sa nu fi trecut vreodata pe la intersectia Dudesti cu Vacarasti, sau sotie sa nu fie terorizata de gandul ca barbatul ei isi petrece serile in bratele Mitei, ale lui Suzi sau ale lui Pusi (prostituate celebre in anii 30-40). Povestile timpului spun ca centrele de toleranta de la Crucea de Piatra (dupa victoria din 1595 a lui Mihai Viteazu asupra turcilor la Calugareni, in anul 1688 a fost ridicata o cruce monumentala, din piatra, care sa aminteasca de evenimentul istoric.
Langa aceasta cruce s-a format in timp o asezare rurala, al carei nume a fost inspirat de monumentul din apropiere-Crucea de piatra-mai tarziu, cartier al desfraului) erau pentru toate buzunarele. Existau tate care isi vindeau fetele pentru 1 pol (echivalentul a 20 de lei) sau case de lux unde cucuoanele costau chiar si 3 sau 4 poli.
Casa "La Ionescu Legionaru" (numita asa din pricina gardului verde care imprejmuia stabilimentul) tiparea la acea vreme abomanente scoase la imprimerie, pentru clientii fideli. De pilda, un abonament lunar la Miti Vasilescu, prostituata de profesie, care "juca in deplasare" la Hotel Minerva costa 50 de lei.
"Carte de abonament valabila la d-soara Miti Vasilescu, Hotel Minerva, no. 3, lei 50 (platit anticipat). Noaptea intreaga se socoteste 2 numere. La mai multe numere se face rabat. Cu stima, Antreprenoara. Duminica si sarbatori visitele se primesc numai dimineata din cauza aglomeratiei. ", este inscris pe tipizatul interbelic.