image

5 pasiuni costisitoare care te urcă pe scara socială

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Pasiunile nu îți ocupă doar timpul, ci te pot ridica mai sus pe scara socială. Avansarea vine însă în schimbul unor costuri și preocupări. Îți prezentăm, așadar, 5 pasiuni scumpe care pot veni cu multe aprecieri în societate.

Tablouri

Pasiunea pentru tablouri trebuie privită din două perspective total diferite.

Sunt persoane care dețin tablouri doar pentru obținerea de profit, așadar, vorbim de un cumpărător de artă care, ulterior, urmărește revânzarea tablourilor. De cele mai multe ori, acesta nu apreciază personal valoarea artistică a operei de artă.

Cealaltă perspectivă este cea a unui colecționar și iubitor de artă, adică un cunoscător de artă. În acest caz, trebuie să ai cunoștințe solide despre istoria artei, precum și o educație în ceea ce privește valoarea artistică și, totodată, financiară a tablourilor. În plus, un colecționar de tablouri fie își transformă casa într-un muzeu, fie găsește un spațiu de expoziție temporară sau permanentă.

Mașini vechi

Deținerea de mașini vechi sau de epocă este o pasiune costisitoare, dar care vine cu multe satisfacții și aprecieri în lumea automobilistică. Pe lângă achiziția unui asemenea automobil, întreținerea lui este complicată pentru că piesele de schimb se găsesc foarte greu sau sunt scumpe. De asemenea, procesul de restaurare este dificil în ceea ce privește păstrarea elementelor originale.

Poți cumpăra masini clasice Dacia 1300 pe care să le restaurezi și, apoi, să le expui la diverse evenimente de profil. Colecționarii de Dacii sunt apreciați în România, și nu numai, datorită istoriei acestei mașini, dar și a faptului că mulți s-au plimbat cândva cu un asemenea automobil popular.

Vinuri

Un colecționar complet de vinuri este cel care are mai multe tipuri de vinuri pe care, la o perioadă de timp stabilită sau la un prilej special, decide să le deguste. Dacă nu ai în plan să le deguști, vinurile foarte vechi au potențial mare de revânzare.

Va trebui să ai soluții optime de depozitare a licorilor. Cea mai recomandată variantă este o mică cramă personală. Dacă locuiești la casă, poți avea în vedere un asemenea proiect. Ai și soluția achiziționării unui frigider special conceput pentru păstrarea vinurilor. El poate fi încorporat într-un loc în care îți face plăcere să stai, cum ar fi un open space al apartamentului.

Ceasuri

Dacă majoritatea oamenilor privesc ceasurile de la mână ca simple obiecte ce măsoară și indică ora, un pasionat de ceasuri vede cu totul altceva la ele. El va privi ceasul ca o bijuterie sau o operă de artă.

Pasiunea pentru ceasurile de lux este, într-adevăr, costisitoare, însă nu trebuie să te rezumi doar la acest detaliu pentru a fi considerat un pasionat de ceasuri. Totuși, puterea brandului este esențială, precum și facilitățile pe care le mai oferă un ceas.

De exemplu, poate fi un ceas cronograf, care prezintă fazele lunii sau afișează două fusuri orare. La ceasuri se mai ține cont de tipul și proveniența mecanismului, dar și de detaliile estetice care ies în evidență atunci când le porți.

Golf

Golful se situează în topul pasiunilor scumpe, care te pot ridica ușor pe scara socială. Este o activitate sportivă, socială și intelectuală, care, odată începută, dăinuie pe viață.

Implică o atitudine mentală unică, în care echilibrul personal contează mai mult decât priceperea adversarului. Totodată, este un sport în care trebuie să te concentrezi întotdeauna pe următoarea lovitură.

În America este privit ca sportul alb al oamenilor bogați. Mai mult decât atât, jucătorii de golf se analizează între ei, văzându-și punctele forte și slăbiciunile. Analiza pe teren nu este întâmplătoare, deoarece partidele de golf se pot încheia cu noi prietenii sau cu oportunități de afaceri.

Pasiunile costisitoare vin cu satisfacții pe măsură. Totodată, ele devin un stil de viață la care va trebui să te adaptezi.

Sursă foto: Shutterstock