image

4 motive pentru care ar trebui să îți optimizezi SEO site-ul

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

SEO sau optimizarea pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimisation) a unui site reunește toate tehnicile care permit îmbunătățirea poziționării naturale a unui site în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare. Acestea se bazează pe criteriile de relevanță pentru referențiere urmate de roboții motoarelor de căutare.

Atunci când un utilizator de internet face o cerere către un motor de căutare, roboții motorului – de exemplu, Google – caută pe internet cele mai relevante informații în funcție de cuvintele căutate de utilizatorul de internet. Acest lucru se numește referențiere naturală, spre deosebire de referențierea plătită, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu reclamele și linkurile sponsorizate.

Pentru acest lucru trebuie să se apeleze la serviciul de optimizare SEO, deoarece o companie care implementează o strategie SEO poate observa mai multe îmbunătățiri la nivelul afacerii sale:

Creșterea traficului pe site-ul web

O platformă care are performanțe bune în motoarele de căutare populare își îmbunătățește vizibilitatea (numărul de impresii) și numărul de clicuri. Dacă oamenii găsesc un site atunci când caută anumite produse și servicii, este mai probabil ca aceștia să devină clienții site-ului.

Conversii îmbunătățite

Fiind mai vizibilă pe motoarele de căutare, o afacere își poate îmbunătăți conversiile. O conversie este o acțiune concretă pe care clientul o poate genera pe un site (de exemplu, efectuarea unei achiziții online sau înscrierea la newsletter). Rezultatele concrete vor arăta îmbunătățirea adusă de SEO.

Vizibilitate crescută a mărcii

Fiind mai vizibil pe web, brandul va fi mai bine cunoscut de publicul prezent online, ceea ce reprezintă un avantaj considerabil.

Clasamente mai mari

Site-urile web care încorporează o strategie SEO au mai multe șanse să se claseze la un nivel ridicat în rezultatele motoarelor de căutare. URL-urile care sunt clasificate mai sus vor ajunge la mai mulți oameni și vor fi considerate site-uri de calitate.

Toate aceste avantaje reprezinta un atuu considerabil pentru îmbunătățirea vizibilității site-ului și, implicit, al companiei pe internet. Pentru a stabili însă o strategie SEO adaptată la nevoile și serviciile oferite de compania respectivă este indicat să se apeleze la ajutorul unor profesioniști.

Sursa foto: Pexels.com