image

4 destinaţii ideale pentru a-ți începe viața de nomad digital

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Oamenii sunt, în ziua de azi, mult mai flexibili în privința mutărilor. În ultimii ani, termenul de nomad digital a fost tot mai des folosit, dat fiind numărul mare de persoane ce aleg să lucreze de acasă și să se mute în alt oraș sau chiar în altă ţară. Dacă în urmă cu ceva ani, românii erau mai conservatori în gândire, iată că viața modernă și-a pus amprenta și pe mentalitatea noastră. Odată cu tot mai desele călătorii realizate în străinătate, oamenii au descoperit noi modalități de a-și trăi viața și de a privi lucrurile.

Una dintre schimbările majore aduse de pandemia COVID 19 a fost în domeniul muncii. Mai exact, de la cele 8 ore petrecute zilnic la birou, oamenii au fost constrânși de împrejurări să lucreze de acasă. Acest lucru a devenit, în scurt timp, o practică tot mai des întâlnită a companiilor şi unul din criteriile importante pentru angajaţi, luând astfel amploare fenomenul „nomazilor digitali”. Dacă şi tu simţi că vrei să încerci acest stil de viaţă, iată câteva idei de locuri în care te poţi muta:

1.  România

Atunci când vine vorba despre o mutare, cei mai mulţi se gândesc să aleagă destinaţii europene şi nu numai, vizitate în timpul vacanţelor. Însă, una din cele mai bune opţiuni estenomad digital chiar ţara noastră, iar numărul nomazilor digitali care o aleg nu este deloc mic. Dacă te-ai săturat de traiul în oraşul tău şi ai prefera un loc cu ceva mai multă cultură şi istorie, dar nu prea departe, îţi propunem să faci un city break în Iaşi, Braşov, Sibiu Timişoara sau Cluj.

Poate fi chiar una din aceste variante cea mai bună opţiune pentru tine, aşa că, ulterior, poţi arunca o privire şi pe ofertele apartamentelor de vanzare din Sibiu sau din orice alt oraş ai alege. Pe lângă multe altele, unul din atuurile pe care ţara noastră le are, deosebit de important pentru un nomad digital, este calitatea internetului.

2. Spania

Dacă în urmă cu 10 ani Spania era o destinaţie de interes pentru românii cu venituri mici, care îşi căutau job-uri mai bine plătite peste hotare, iată că acum lucrurile s-au schimbat. Cei care au fost în vacanţă în Barcelona, Malaga, Valencia, Tenerife sau Mallorca s-au îndrăgostit iremediabil de această ţară.

Stilul de viaţă al spaniolilor este relativ asemănător cu al nostru. Însă, ceea ce face ca traiul de aici să fie ceva mai relaxat este detaşarea cu care aceştia privesc viaţa. În plus, preţul de vânzare al apartamentelor din zona Valenciei este chiar mai mic decât în marile oraşe din România.

3. Portugalia

Una din cele mai frumoase şi ieftine capitale europene este Lisabona. Cine a vizitat-o cel puţin o dată, cu siguranţă nu a putut-o uita. Nu este de mirare că această ţară mică şi îndepărtată a atras, în ultimii ani, atât de mulţi expați. Cei ce iubesc climatul mediteraneean şi îşi doresc o viaţă confortabilă la malul oceanului Atlantic, aleg această capitală europeană fără să ezite.

Costul redus al chiriilor şi al vieţii, în general, pe care Portugalia îl oferă, este un mare plus pentru cei care îşi doresc să aibă acest stil de viaţă.

4. Indonezia și Malaezia

Sud-Estul Asiei este zona preferată a nomazilor digitali din toată lumea. Ţări precum Indonezia şi Malaezia au atras un număr impresionant de oameni care îşi doresc să facă parte din cultura lor. Deşi costurile au devenit, odată cu pandemia, ceva mai mari chiar şi aici, nu se pot compara cu alte destinaţii similare.

Cultura asiatică este uşor de îndrăgit, bucătăria lor este uşor adaptabilă la gusturile europenilor, iar peisajele par, de cele mai multe ori, a fi rupte din poveşti.

Aceste sunt doar patru din cele mai interesante destinații în care un nomad digital îşi poate petrece câteva luni sau chiar tot restul vieţii. Dacă simţi că îţi doreşti să faci această schimbare în viaţa ta, te încurajăm să nu mai eziţi şi să-ţi organizezi lucrurile astfel încât acest vis să devină realitate. Niciun alt moment nu este mai potrivit decât cel de acum.

Sursa foto: Shutterstock