image

3 cărți de dezvoltare personală pentru a crește copii fericiți

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Vei deveni părinte în curând sau ai deja unul sau mai mulți copii și vrei să faci tot ce este nevoie pentru a crește oameni fericiți, care se dezvoltă armonios?

În cazul acesta, îți recomandăm în continuare 3 carti de dezvoltare personala, pe care le poți comanda online.

Prima carte pe care ți-o recomandăm se numește Dincolo de parenting și teorii. Provocările părintelui de azi, scrisă de Mirela Retegan, ca un dialog împreună cu Gáspár György, psiholog, autor al cărților Copilul invizibil și Suflete de sticlă. „Această carte este despre o mamă ca toate mamele din România. Care a făcut aproximativ aceleași greșeli pe care le facem toți și faţă de părinții noştri, și faţă de copiii noştri. Care a lăsat deoparte orice urmă de ridicol, orice frică de judecata lumii și și-a pus pe masa discuțiilor fragmente din viaţă.” – Mirela Retegan, creatoarea proiectului Gașca Zurli.

Cartea subliniază importanța de a fi părintele de care are nevoie copilul tău, nu de a fi un părinte perfect. Chiar dacă există recomandări generale și teorii despre parenting, de cele mai multe ori, acestea sunt depășite de viața reală, în care copiii au emoții, frici și speranțe. Astfel, cartea dezvăluie răspunsuri la întrebări reale trimise de către părinții care au încercat să aplice soluțiile teoretice pentru a le oferi copiilor aripi, însă care nu au avut rezultatul dorit, tocmai din cauza faptului ca de cele mai multe ori, teoria trebuie adaptată în funcție de fiecare copil.

În aceeași temă este și cartea scrisă de Psiholog clinician Dr. Sandra O’Connor: Curajul de a fi un părinte imperfect, Cum să crești odată cu copilul tău. Nu este doar o carte ce te va ghida spre a-i oferi copilului tău cele mai bune sfaturi pentru a se dezvolta armonios și fericit, ci este și o carte prin care vei reuși să îți observi propriile reacții și să începi să devii cea mai bună versiune a ta. Astfel, îți vei recunoaște imperfecțiunile, te vei privi cu mai multă înțelegere și nu te vei mai judeca în momentele în care nu îți place modul în care reacționezi, ci vei căuta soluții concrete. Este o carte perfectă pentru tine, dacă vrei să construiești o relație armonioasă cu copilul tău, să gestionezi cu calm situațiil de criză și disconfort și să te pregătești pentru viitor.

Nu în ultimul rând, îți recomandăm și cartea Terapia copilului interior. Vindecă-ți traumele emoționale, de Robert Jackman. Este o carte ce te va ajuta să te înțelegi mai bine, astfel încât să nu faci aceleași greșeli cu copilul tău, pe care le-au făcut și părinții tăi cu tine. Robert Jackman te va ajuta să lucrezi cu tine pentru a-ți vindeca rănile interioare. Autorul este de părere că fiecare om a fost un copil care a privit adulții din jurul său cu încredere, dar care l-au dezamăgit. De aceea, este important să conștientizăm impactul rănilor emoționale suferite la o vârstă fragedă.

Sursa foto:  unsplash.com