image

3 accesorii pentru bicicletă care nu trebuie să-ți lipsească

Atât orașele europene, cât și cele din România, încep să construiască din ce în ce mai multă infrastructură pentru biciclete. La noi în țară există deja sute de kilometri de piste de biciclete. În multe cazuri, românii se pot folosi de aceste piste pentru a merge de acasă la serviciu fără să depindă de un mijloc de transport public.

Mai mult, instituțiile europene recomandă cetățenilor să folosească pentru deplasările regulate bicicletele pentru a reduce poluarea din marile orașe. În plus, acest mijloc de transport îți poate oferi și relaxarea de care ai nevoie la final de săptămână dacă alegi o plimbare „pe două roți” cu prietenii, în parc. Dacă ești decis să îți cumperi o bicicletă, trebuie să te asiguri că deții și câteva accesorii pentru bicicletă care te vor ajuta atunci când te deplasezi.

 Sistem antifurt.

Multe dintre accesoriile pentru biciclete care există pe piață sunt opționale, însă când vorbim despre un sistem antifurt trebuie să știi că acesta este absolut necesar pentru a te asigura că nu rămâi fără bicicletă atunci când o lași parcată prin oraș. Chit că te-ai dat jos doar două minute pentru a lua ceva de la magazin.

De asemenea, trebuie să știi că sistemele de genul sunt foarte variate, iar acest lucru te ajută să alegi exact ce ți se potrivește. Bineînțeles, prețul diferă în funcție de calitatea produsului pe care-l alegi. Prețurile încep chiar de la 10 lei, în cazul unor sisteme antifurt simple, și pot ajunge chiar și la câteva sute de lei, în cazul celor mai complexe, dar și mai sigure.

Poți alege un sistem de tip cablu, lanț u-lock sau modular. Lungimea și diametrul acestuia sunt la alegerea ta. Recomandarea experților este ca diametrul să fie cât mai mare pentru a împiedica tăierea cablului, iar când vine vorba de lungime, trebuie să ai grijă să alegi mărimea optimă în funcție de dimensiunea bicicletei tale.

Cască de protecție.

Un alt accesoriu pentru biciclete absolut necesar pentru a putea circula în siguranță cu bicicleta, chiar și în timpul orelor de vârf sau pe străzi imprevizibile, este casca de protecție. În cazul unui accident, aceasta poate face diferența dintre viață și moarte. La fel de utilă se dovedește a fi chiar și în cazul unor căzături ușoare, pentru că te ferește de complicații.

Pe piață există o sumedenie de modele de căști de protecție. Modelele sunt disponibile în funcție de sex, iar forma acestora poate fi aleasă în funcție de preferință. Trebuie să ai în vedere că experții recomandă să alegi o cască cu protecție și pentru bărbie.

Prețurile unor astfel de accesorii pentru biciclete diferă în funcție de calitatea materialului din care sunt confecționate. Există căști de protecție și la 16 lei, dar și la sume care depășesc 1.000 de lei.

De asemenea, modelele mai scumpe îți oferă, pe lângă siguranță, și un confort sporit. Unele modele au bureți interiori care te protejează și în cazul trepidațiilor, nu doar în cazul accidentelor mai grave. Culoarea o poți alege în funcție de personalitatea ta, iar dacă ai copii mici poți opta pentru modelele care au imprimeu cu desenele lor preferate.

Suport smartphone.

Dacă locuiești într-un oraș mare sau mediu, în care abia ce te-ai mutat, ai nevoie de un suport pentru smartphone pe care să-l atașezi de ghidonul bicicletei tale pentru a putea urmări GPS-ul în timpul cursei tale.

Este binecunoscut faptul că telefonul poate să se strice din cauza vibrațiilor pe care le suferă atunci când e atașat unui suport de mașină sau bicicletă, însă acum există pe piață și suporturi care îți protejează telefonul împotriva șocurilor.

Totuși, trebuie să știi că acestea nu te vor costa o avere, pentru că găsești modele mai simple în schimbul a doar 20 de lei. Pentru modelele mai sofisticate trebuie să scoți din buzunar undeva în jur de 500 de lei.

Nu uita că trăiești în era tehnologiei și acum poți să alegi un suport electronic care îți și încarcă telefonul în timpul cursei tale cu bicicleta.