15 personalit─â╚Ťi a c─âror moarte a influen╚Ťat ├«ntreaga lume FOTO, VIDEO jpeg

15 personalit─â╚Ťi a c─âror moarte a influen╚Ťat ├«ntreaga lume FOTO, VIDEO

­čôü Biografii
Autor: Redac╚Ťia

Moartea este oricum un lucru tragic, dar atunci c├ónd se ├«nt├ómpl─â unei personalit─â╚Ťi ultra-cunoscute evenimentul devine de notorietate pe ├«ntreaga planet─â. Exist─â c├óteva personaje ├«n istorie a c─âror moarte este cunoscut─â de orice muritor, precum asasinarea lui Caesar, ├«ns─â impactul emo╚Ťional este cu mult mai mare atunci c├ónd ne referim la idoli care tr─âiesc ├«n aceea╚Öi perioad─â cu noi ╚Öi despre a c─âror dispari╚Ťie presa relatez─â cu lux de am─ânunte. V─â prezent─âm o list─â cu cele mai mediatizate decese din ultimii 100 de ani, iar ordinea lor este doar una invers cronologic─â

1. Robin Williams, celebru comediant american, a murit anul trecut la v├órsta de 63 de ani, sinucig├óndu-se ├«n propria locuin╚Ť─â. Toat─â lumea a fost ╚Öocat─â de moarta sa violent─â ╚Öi complet atipic─â pentru un om care sem─âna z├ómbete pe chipurile fanilor s─âi.

2. Paul Walker, actor american cunoscut ├«n ├«ntreaga lume pentru seria de filme Fast and Furious, a murit tragic ├«ntr-un accident de ma╚Öin─â. Vestea mor╚Ťii sale s-a propagat rapid ╚Öi mul╚Ťi oameni au ie╚Öit ├«n strad─â ╚Öi au aprins lum├ón─âri ├«n memoria sa.

3. C├ónt─ârea╚Ťa Amy Winehousea fost g─âsit─â moart─â ├«n apartamentul s─âu din Londra ├«n 23 Iulie 2011. S-a speculat mult pe marginea mor╚Ťii ei. ├Än ciuda vie╚Ťii dezordonate pe care publicul o cuno╚Ötea, vestea dispari╚Ťiei ei a fost extrem de puternic─â.

4. Michael Jackson. Regele muzicii pop a murit pe 25 iunie 2009 ╚Öi vestea mor╚Ťii sale a f─âcut ├«nconjurul planetei. De╚Öi artistul nu mai scosese un album nou de ceva vreme, moartea sa l-a readus ├«n aten╚Ťia lumii ├«ntregi. Au exista specula╚Ťii de multe feluri:c─â s-ar fi sinucis, c─â a fost omor├ót, c─â era sau nu dependent de droguri sau de medicamente. S-a scris foarte mult despre moartea sa ╚Öi probabil ar fi ├«ntr-un top trei cele mai mediatizate mor╚Ťi din secolul XX.

5. Prin╚Ťesa Diana. ├Än 1997, la sf├ór╚Öitul lui August toate camerele de luat vederi ╚Öi toat─â aten╚Ťia presei erau ├«ndreptate c─âtre  tragicul accident ├«n care cea mai iubit─â prin╚Ťes─â a Marii Britanii ╚Öi-a piedut via╚Ťa. Lumea a fost puternic emo╚Ťionat─â de sf├ór╚Öitul ei.

5. Tupac Shakur. Moartea violent─â ├«n 1996 a rapperului american, foarte popular ├«n anii 1990, a fost a provocat un val de emo╚Ťie puternic─â.

6.Bob Marley.Robert Bob Nesta Marley a fost un c├ónt─âre╚Ť, compozitor, chitarist ╚Öi activist jamaican. El este cel mai cunoscut interpret de muzic─â reggae ╚Öi este privit ca un profet al mi╚Öc─ârii Rastafari. Moartea sa de cancer de piele la numai 36 de ani, ├«n 1981, a ├«ntristat pe foarte mul╚Ťi oameni.

7. John Lennon.Asasinarea c├ónt─âre╚Ťului britanic ├«n 1980 de c─âtre Mark David Chapman a ├«ngrozit o lume ├«ntreag─â. Tragicul sf├ór╚Öit unui am care nu vorbise dec├ót despre pace ╚Öi dragoste i-a sensibilizat nu doar pe cei care ├«i asculatau muzica, ci ├«ntreaga opinie public─â ├«n general.

8. Elvis Presley.Regele rock and roll ÔÇôului a fost g─âsit mort ├«n August 1977 la doar 42 de ani. Mul╚Ťi nu au crezut c─â aceast─â tragic─â veste este adev─ârat─â ╚Öi au sus╚Ťinut c─â Elvis ╚Öi-ar fi ├«nscenat moartea ca s─â scape de celebritate. 

9. Martin Luther King, cunoscut mai ales ca lupt─âtor pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA, a fost ├«mpu╚Öcat ├«n timp ce ╚Ťinea un discurs ├«n balconul motelului Lorraine din Memphis ├«n aprilie 1968

10. Jim Morrison, solistul trupei The Doors, a murit la Paris ├«n 1971, se pare ├«n urma unei supradoze de heroin─â. Fanii s─âi au fost profund ├«ndurera╚Ťi.

11. John F. KennedyÔÇô Pre╚Öedintele american a fost asasinat ├«n 22 Noiembrie 1963 de c─âtre Lee Harvey Oswald. Moartea sa a ├«ndurerat o na╚Ťiune, pentru c─â Kennedy era unul dintre cei mai populari pre╚Öedin╚Ťi americani.

12. Marilyn Monroea fost o actri╚Ť─â, model, c├ónt─ârea╚Ť─â, sex simbol ╚Öi div─â pop a secolului al XX-lea. Leg─âturile ╚Öi evolu╚Ťia sa au a╚Öezat-o ├«n lumina reflectoarelor, dar moartea sa din august 1962 a a╚Öezat-o ├«n legend─â.

13. I.V.StalinMoartea lui Stalin a fost un eveniment de pres─â nu doar ├«n URSS, ╚Öi ├«ntreaga lume a fost interesat─â de acest eveniment. Dup─â al Doilea R─âzboi Mondial ╚Öi p├ón─â la moartea sa din martie 1953, Stalin a fost ├«ntruchiparea r─âului absolut pentru Occident, dar ╚Öi p─ârintele na╚Ťiunilor comuniste pentru cei afla╚Ťi ├«n sfera de influen╚Ť─â a Uniunii Sovietice.

1000509261001 1628697910001 bio biography 15 world leaders joseph stalin sf jpg jpeg

14. Adolf Hitler.Moartea lui Hitler ├«n 1945 a provocat destul de mult─â bucurie pentru cei care luptau ├«mpotriva Germaniei naziste. Era momentul care anun╚Ťa sf├ór╚Öitul celui mai odios conflict din istoria lumii. Totu╚Öi sovieticii au ├«ncercat s─â ascund─â moartea dictatorului nazist pentru a lansa zvonul c─â alia╚Ťii americani si britanci ├«l protejeaz─â. 

adolf hitler 3 jpg jpeg

15. Asasinarea prin╚Ťului mo╚Ötenitor al coroanei Imperiului Austro-Ungar, arhiducele Frantz Ferdinand(28 iunie 1914). Moartea acestuia a provocat un mare val de indignare ce a dus ├«n cele din urm─â la declan╚Öarea Primului R─âzboi Mondial.

sarajevo28juillet1914 1 jpg jpeg