1 decembrie 2018: Programul complet al ceremoniilor militare Alba Iulia și București jpeg

Ziua Națională a României, pe locul doi în topul sărbătorilor preferate de români

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 28 noiembrie 2022

Ziua Națională a României ocupă poziția a doua, după Revelion, în topul sărbătorilor preferate de români, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research.

„Deși sărbătoarea națională preferată de cei mai mulți români din mediul urban este ziua de 1 Ianuarie - Anul Nou (36%), Ziua Națională a României ocupă poziția a doua, considerată sărbătoarea națională preferată de 30% dintre respondenți. Pentru persoanele peste 55 de ani, 1 Decembrie ocupă poziția 1 în topul sărbătorilor preferate (49%)”, arată studiul citat de Agerpres.

De asemenea, Ziua Femeii este sărbătoarea preferată a 3% dintre români, iar Ziua Copilului a 12% dintre aceștia. Pentru tinerii între 18-24 de ani Ziua Copilului este semnificativ mai puțin importantă (3%), aceștia sărbătorind în mai mare măsură Ziua Femeii sau Ziua Europei. Ziua Muncii și Ziua Monarhiei sunt preferate de puțini români, respectiv 2%.

Românii sărbătoresc acasă

Studiul mai arată că 42% dintre respondenți declară că vor sărbători Ziua Națională a României acasă, unde se vor relaxa, într-o măsură mai mare persoanele peste 55 de ani (52%). Un sfert dintre români vor organiza și o masă festivă în familie sau cu prietenii, iar 14% declară că vor participa la paradele și evenimentele organizate pe 1 Decembrie.

„28% dintre românii din mediul urban vor profita de mini-vacanța de săptămâna aceasta pentru a părăsi orașul pentru un concediu. Tinerii între 24 și 34 de ani vor pleca în concediu în perioada aceasta într-o măsură semnificativ mai mare (34%). Dintre aceștia, o treime declară că vor merge la munte, 28% vor vizita rude iar 18% vor alege să viziteze un alt oraș din țară. Un procent mai mic, 7% dintre cei care vor pleca în concediu în perioada următoare, vor părăsi țara sau vor vizita prieteni în altă zonă a țării”, potrivit studiului.

Mai multe pentru tine...