Vladimir Putin le a cerut militarilor ucraineni „să preia puterea” la Kiev jpeg

Vladimir Putin le-a cerut militarilor ucraineni „să preia puterea” la Kiev

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 februarie 2022

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut, vineri, militarilor ucraineni „să preia puterea” la Kiev și să-l înlăture pe președintele Volodmir Zelenski și anturajul său, pe care i-a calificat drept „neonaziști și drogați”.

„Fac încă o dată apel la personalul militar și la forțele armate ale Ucrainei: nu le permiteți neonaziștilor (...) să vă folosească copiii, soțiile și bătrânii ca scuturi umane”, a spus Putin la o reuniune a Consiliului rus de securitate transmisă la televiziune, informează Agerpres.

„Luați puterea în mâinile voastre. Mi se pare că va fi mai ușor să negociem între mine și voi”, a mai transmis Putin armatei ucrainene, precizând că nu luptă cu unități ale armatei ci cu formațiuni naționaliste care se comportă „ca niște teroriști” utilizând civili „ca scuturi umane”.

Ucraina se așteaptă la un atac cu tancuri rusești asupra capitalei Kiev vineri, care ar putea deveni cea mai dură zi a războiului, a declarat un consilier al ministrului de interne, relatează Reuters. Noaptea trecută, forțele ruse s-au apropiat la câteva zeci de kilometri de Kiev, iar capitala ucraineană a fost lovită cu tiruri de rachete. Cel puțin două blocuri de locuințe au fost afectate.

Citește și: 

Insula Şerpilor a fost cucerită de ruşi. Toți grăniceri ucraineni de pe insulă au fost ucişi

Talibanii cer Rusiei și Ucrainei să „rezolve criza prin mijloace pașnice”

Erdogan reproșează UE și NATO lipsa de „acțiune hotărâtă” în fața invadării Ucrainei