VIDEO // O dronă ucraineană de recunoaştere s a prăbuşit în Zagreb jpeg

VIDEO // O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit în Zagreb

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 martie 2022

O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri în capitala croată Zagreb, fără să provoace victime, a anunţat portalul de ştiri 24sata, care a citat o comunicare a Ministerului de Interne croat ce menţionase prăbuşirea unui obiect neidentificat, relatează agerpres.ro.

Potrivit poliţiei, deocamdată nu există informaţii cu privire la răniţi, însă mai multe automobile parcate în apropiere de locul prăbuşirii au fost avariate.

Agenţia de presă croată Hina a transmis că poliţia a deschis o anchetă după explozia ce a răsunat în zona rezidenţială Jarun, din Zagreb, la scurt timp după ora locală 23:00.

Ministerul de Interne croat a menţionat că la locul incidentului au fost găsite resturi ale unei aeronave, două paraşute şi s-a format un crater de mari dimensiuni.

Aproape de miezul nopţii, la Zagreb s-au auzit un zgomot puternic produs de un aparat care survola oraşul şi apoi o explozie uriaşă.

Primii martori oculari au distribuit mai târziu pe internet fotografii cu un crater de mari dimensiuni, două paraşute rămase agăţate în copacii din zonă şi resturile unei aeronave cu însemne în alfabetul chiliric, care nu este folosit în Croaţia, şi o stea roşie.

Portalul de ştiri 24sata a relatat că, după ce s-a uitat la fotografii, Tyler Rogoway, expert în aviaţie militară şi editor al portalului War Zone, a ajuns la concluzia că este vorba despre o dronă de recunoaştere Tu-141 Struj.

Acest aparat de fabricaţie sovietică, folosit în anii 1970 şi 1980, a fost modernizată de Ucraina şi folosită începând cu anul 2014.

Drona a fost avariată şi a ajuns până în Croaţia, care nu are graniţă comună cu Ucraina, survolând fără a fi detectată circa 700 de kilometri din teritoriile Ungariei şi Croaţiei. 

🇭🇷 Unidentified flying object crashing in the capital of Croatia. Object that fell looks like a part of an aircraft engine. Crater is 3m wide and 1m deep.#Zagreb #Croatia pic.twitter.com/ArxsNVKmEo

— Based 🇫🇮 (@Based_FIN)