VIDEO // Maia Sandu: Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri jpeg

VIDEO // Maia Sandu: Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 31 august 2021

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis marți, în mesajul său dedicat Sărbătorii Naționale „Limba noastră cea Română”, că propune realizarea unui program național de studiere a limbii române destinat moldovenilor care nu stăpânesc această limbă.

”Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. Pentru aceasta, trebuie să lansăm un program național de studiere a limbii române pentru vorbitorii de alte limbi. Cursuri de calitate accesibile tuturor vârstelor, producții media în limba română, oferte educaționale predate în română, care să corespundă rigorilor vremii și pieței muncii. Avem o limbă frumoasă, trebuie să o facem activă și pentru cei care nu o cunosc”, a transmis Maia Sandu într-un mesaj video.

4 din 5 cetățeni moldoveni au ca limbă maternă româna, susține președintele Republicii Moldova, afirmând că aceasta poate deveni ”un numitor comun” pentru toți locuitorii țării. „De Ziua Limbii Române, pe care o marcăm astăzi, îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara și altele. Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. La mulți ani, Limba Română!”, se arată în mesajul Președintelui Republicii Moldova.