VIDEO Dezbatere „Historia”: Ce se ascunde în spatele retragerii lui Putin din Siria? jpeg

VIDEO Dezbatere „ Historia“. Rusia în 2016: se va destrăma sau se va întări?

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 29 ianuarie 2016

După anexarea Crimeii, Rusia se confruntă cu sancţiunile internaţionale, dar şi cu scăderea abruptă a preţului petrolului. La toate acestea se adaugă costul intervenţiei în Siria şi devalorizarea accentuată a rublei.

Recent, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că fostul conducător sovietic Vladimir Lenin, decedat în 1924, dar venerat în continuare de mulţi dintre ruşi, ar fi responsabil de „explozia” Rusiei. Ideile lui Lenin sunt cele care „au dus în final la căderea Uniunii Sovietice” în 1991, a estimat preşedintele rus, într-o critică neobişnuită la adresa liderului Revoluţiei bolşevice din 1917. „A fost depusă o bombă nucleară sub imobilul numit Rusia şi ea a explodat ulterior”, a afirmat Putin, care se arată adesea nostalgic după epoca sovietică.

Ce se va întâmpla cu Rusia în 2016? Se va întări sau se va destrăma? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, Alexandru Grumaz (analist militar şi general în rezervă) şi Ciprian Plăiaşu, editor ”Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă de adevarul.ro.