VIDEO Dezbatere „Historia”: Lumea în criză: UE sub invazia imigranţilor  Rusia, în Siria jpeg

VIDEO Dezbatere „Historia”: Lumea în criză: UE sub invazia imigranţilor. Rusia, în Siria

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 septembrie 2015

Uniunea Europeană se află de câteva zile sub asediul imigranţilor, iar Comisia Europeană a stabilit cote de imigranţi impuse fiecărui stat membru ceea ce a produs adânci disensiuni între ţările UE.

Câţi refugiaţi a primit Germania şi de ce are nevoie de ei Principalele ţări de origine a migranţilor din Grecia şi Italia Pe de altă parte, Ungaria ar putea decreta starea de urgenţă din cauza crizei imigranţilor. Armata ungară a început să efectueze exerciţii cu scopul de a se pregăti pentru un eventual viitor rol în apărarea frontierei de sud, cu Serbia, într-o încercare de a canaliza fluxul de migranţi. Budapesta intenţionează să trimită militari să ajute poliţia la frontieră, unde mii de migranţi sosesc zilnic din Serbia. În tot acest timp, Rusia intervine cu trupe si tehnică în Siria. Moscova a trimis două nave militare, avioane de vânătoare şi personal militar limitat în Siria, pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad, afirmă oficiali americani. „Intenţiile Rusiei în Siria rămân neclare", a afirmat un oficial american, explicând că nu este exclusă posibilitatea ca Moscova să pregătească terenul pentru lansarea unei ofensive antiinsurgente pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad.

Care este planul Moscovei în Siria? Poate produce asediul imigranţilor o criză în UE? Care este poziţia României în cazul crizei imigranţilor?

La aceste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns generalul (r) Constantin Degeratu, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, generalul (r) Alexandru Grumaz, istoricul Constantin Corneanu şi jurnalistul Cristian Unteanu într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă.