Universitatea de Vară Râmnicu Sărat „Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism” jpeg

Universitatea de Vară Râmnicu Sărat „Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 4 iulie 2014

Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc organizează între 22-29 august a Universității de Vară Râmnicu Sărat. Eveniment ajuns deja la a opta ediție, Universitatea de Vară Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Sub titlul „Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism”, cea de-a opta ediție își propune să analizeze modalităţile de rememorare sub raport istoric şi biografic a perioadei 1945-1989.

Studenţii participanţi sunt invitați să afle și să dezbată diferite aspecte ideologice, sociale şi politice ale comunismului. Efectele acestei perioade fiind încă resimţite la nivelul societăţii româneşti, o mai bună cunoaştere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înţelegerii realităţilor prezente. Studenții vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri și de a asista la prezentări pe diferite teme din perioada comunistă, susținute de reprezentanți ai IICCMER, Fundației Konrad Adenauer, experți străini, istorici și cercetători în domeniul comunismului și post-comunismului românesc şi est-european.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă studenţii cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani din ciclurile licențial, masteral sau doctoral de la facultăţile de istorie, filosofie, ştiinţe politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din Universităţile din România şi Republica Moldova. Cei 25 de participanți vor fi selectați pe baza formularului de înscriere.

Pentru mai multe detalii privind înscrierea accesați pagina www.iiccr.ro