Unde s a născut primul împărat al Romei? jpeg

Unde s-a născut primul împărat al Romei?

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 11 noiembrie 2011

Arheologii care fac săpături pe Colina Palatină au găsit rămășițele unei case crezute a fi locul de naștere al primului Împărat al Romei, Augustus.

Nici până astăzi cercetătorii specializați pe istoria Romei n-au putut stabili cu precizie unde anume s-a născut, în anul 63 î.Hr., Octavian Augustus. După 10 ani de săpături, casa de pe Colina Palatină a fost parțial scoasă la lumină în 2006, atunci când echipa condusă de Clementina Panella, profesoară la Universitatea Roma La Sapienza, a săpat o mare a unui coridor și alte fragmente dintr-o casa aristocratică aflată în apropierea Arcului lui Titus. În ultimii cinci ani, cercetările au adus noi dovezi care susțin ipoteza potrivit căreia această casa ar fi aparținut lui Gaius Octavius, tatăl lui Augustus.

Panella a declarat pentru Discovery News că echipa a scos la lumină mai mult de 10 camere, podele din mozaic și ziduri cu fresce. Casa cu două etaje se află în cea mai bună zonă a Romei antice, unde locuiau numai aristocrații. Construită în jurul unui atrium, casa are o vedere spectaculoasă asupra Forumului și Colinei Esquilin.

Însă această casă nu este doar posibilul loc de naștere al lui Augustus. Arheologii au mai descoperit și rămășițele unui sanctuar identificat ca și Curiae Veteres, cel mai timpuriu altar al curiilor Romei.

Sursa:http://news.discovery.com/