Un tablou de Rembrandt, descoperit întâmplător, după o licitație  jpeg

Un tablou de Rembrandt, descoperit întâmplător, după o licitație

📁 Istoria unui tablou
🗓️ 16 mai 2018

Un expert olandez susține că a descoperit un tablou de Rembrandt, până acum necunoscut,  pe care l-a cumpărat în urmă cu 18 luni de la o licitație din Londra pentru 130.000 de lire sterline (circa 148.000 de euro).

Tabloul intitulat ”Portretul unui tânăr” (foto jos) a fost pictat în jurul anului 1634 și valorează probabil mai multe milioane de euro, fiind prima pictură necunoscută a maestrului olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn (autoportret sus) care a fost scoasă la lumină în ultimele patru decenii.

Portretul, care nu este nici datat nici semnat, a fost cumpărat la sfârșitul anului 2016 de expertul și negustorul de artă Jan Six, la o licitație organizată de casa Christie's din Londra. Lucrarea a fost autentificată de alți istorici de artă, între care Ernst van der Wetering, unul dintre dintre cei mai renumiți experții în arta olandeză.

Înainte de vânzare, pictura a fost în posesia unei familii nobile britanice timp de peste șase generații. Portretul prezintă un tânăr îmbrăcat într-un mantou negru cu guler de dantelă albă a cărui privire se îndreaptă spre exteriorul tabloului. Tabloul va fi expus timp de o lună la sucursala olandeză a Muzeului Ermitaj din Amsterdam.