Un tablou de Joan Miro, vândut la licitaţie cu preţul record de 36,9 milioane de dolari jpeg

Un tablou de Joan Miro, vândut la licitaţie cu preţul record de 36,9 milioane de dolari

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 20 iunie 2012

Tabloul "Peinture (Etoile Bleue)" pictat în 1927 de Joan Miro a fost vândut pentru 23, 6 milioane de lire sterline (36, 9 milioane de dolari)-un record de preţ pentru operele pictorului spaniol-, la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, marţi, la Londra.

În total, casa Sotheby's a obţinut 75 de milioane de lire sterline (117, 7 milioane de dolari) la această licitaţie de artă modernă şi impresionistă, depăşind cu puţin estimarea minimă totală de 73 de milioane de lire sterline (114, 8 milioane de dolari), informează Reuters.

"Peinture (Etoile Bleue)", una dintre cele mai importante dintre picturile realizate de Miro, a doborât precedentul record de preţ pentru operele artistului spaniol, care era de 16, 8 milioane de lire sterline (26, 4 milioane de dolari).

La aceeaşi licitaţie, pictura "Homme Assis", de Pablo Picasso, a fost vâdută cu 6, 2 milioane de lire sterline (9, 7 milioane de dolari).

Sculptura "Mother and Child With Apple", de Henry Moore, s-a vândut cu 3, 7 milioane de lire sterline (5, 8 milioane de dolari).

Licitaţiile de vară de la Londra vor continua miercuri seară, cu licitaţia de artă modernă şi impresionistă ce va fi organizată de casa Christie's.

sursa:mediafax.ro