Un posibil nou atentat terorist: explozii la metroul din Sankt Petersburg, soldate cu mai mul┼úi mor┼úi ┼či r─âni┼úi! jpeg

Un posibil nou atentat terorist: explozii la metroul din Sankt-Petersburg, soldate cu mai mul┼úi mor┼úi ┼či r─âni┼úi!

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redactia Adevarul

Dou─â explozii s-au produs ├«n metroul din Sankt-Petersburg ┼či s-au soldat cu 10 mor┼úi ┼či cel pu┼úin 50 de r─âni┼úi, potrivit presei ruse. Pre┼čedintele Vladimir Putin, care se afl─â la Sankt Petersburg pentru ├«ntrevederea cu pre┼čedintele belarus Alexander Luka┼čenko, a declarat c─â sunt luate ├«n calcul toate ipotezele, inclusiv pista terorist─â.

Cel pu┼úin trei sta┼úii de metrou au fost ├«nchise, iar Agen┼úia Tass vorbe┼čte despre 10 mor┼úi ┼či 30 de r─âni┼úi. Autorit─â┼úile nu au precizat dac─â este vorba de un atac terorist. RT a publicat o fotografie cu u┼ča unei garnituri de metrou care a fost distrus─â de explozie ┼či o alt─â fotografie cu persoane r─ânite care sunt ├«ntinse pe peron. For┼úele de interven┼úie se afl─â la fa┼úa locului. 

 Potrivit Interfax, s-au produs dou─â explozii, epicentrul a fost ├«n vagonul de tren. Puterea deflagra┼úiilor a fost de 200-300 grame de TNT. Cauzele exploziei nu sunt cunoscute. Un vagon a fost avariat foarte tare ┼či, potrivit primelor imagini, erau multe persoane r─ânite.

 La sta┼úia de metrou Sennaia Plo┼čciad se aflau opt ambulan┼úe. Fumul a umplut mare parte din sta┼úia de metrou, care a fost evacuat─â. Numeroase alte sta┼úii de metrou erau pe punctul de a fi ├«nchise. La scurt timp, la locul accidentului au venit ambulan┼úe.

 Vladimir Putin era ├«n ora┼č

 Presa rus─â a informat c─â explozia a fost provocat─â de un dispozitiv neidentificat, iar Interfax sus┼úine c─â dispozitivul exploziv era umplut cu ┼črapnel. Pre┼čedintele rus Vladimir Putin, care urma s─â se ├«nt├ólneasc─â ├«n Sankt-Petersburg cu omologul s─âu din Belarus, Aleksandr Luka┼čenko, a fost informat cu privire la aceast─â situa┼úie, a relatat RIA, care citeaz─â un purt─âtor de cuv├ónt al Kremlinului.

Vladimir Putin a afirmat că sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv o pistă teroristă. Comitetul naţional anti-terorism a confirmat moartea a cel putin 10 persoane, iar serviciile de salvare vorbesc despre încă 20 de persoane rănite.

Click aici pentru continuare pe adevarul.ro

image
image
image