Un obiect misterios în formă de cub, descoperit pe lună de roverul chinezesc Yutu 2 / VIDEO  jpeg

Un obiect misterios în formă de cub, descoperit pe lună de roverul chinezesc Yutu 2 / VIDEO

Roverul chinezesc Yutu 2 a descoperit un obiect misterios ├«n form─â de cub pe fa┼úa ├«ndep─ârtat─â a Lunii, potrivit unei publica┼úii chineze de ┼čtiin┼ú─â afiliat─â CNSA (Programul Spa┼úial Na┼úional din China).

Yutu 2 a ├«nceput s─â exploreze Luna ├«n cadrul misiunii ChangÔÇÖe-4 ├«n 2019. Luna trecut─â, acesta a detectat un obiect misterios la orizont, ├«n timp ce str─âb─âtea craterul Von K├írm├ín. Mai exact, Yutu 2 a depistat un obiect ├«n form─â de cub, ├«n timpul celei de-a 36-a zile lunare a misiunii, potrivit publica┼úiei chineze Our Space, afiliat─â CNSA, care ┼úine un ÔÇ×jurnal de c─âl─âtorieÔÇŁ al roverului.   

Publica┼úia a numit obiectul descoperit de Yutu 2 ÔÇ×colib─â ÔÇőÔÇőmisterioas─âÔÇŁ , dar aceasta este mai cur├ónd o denumire generic─â dec├ót o descriere exact─â a obiectului.   

Foto: CNSA / Our Space

cub luna jpg jpeg

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â din echip─â au manifestat un interes puternic fa┼ú─â de obiect ┼či a┼čteapt─â s─â vad─â ce va descoperi ├«n plus Yutu 2 la urm─âtoarea misiune de explorare. Aceasta va dura ├«ntre 2 ┼či 3 luni, timp ├«n care rover-ul se va apropia ┼či mai mult de ÔÇ×cabana misterioas─âÔÇŁ, ├«ncerc├ónd s─â evite craterele din zon─â.

Conform unei ipoteze a speciali┼čtilor de la CNSA, obiectul v─âzut de Yutu 2 ar putea fi un bolovan ciudat rezultat ├«n urma unui impact cu un corp ceresc. ├Äns─â este doar o presupunere, iar cercet─âtorii a┼čteapt─â noi date de la rover pentru a stabili natura obiectului.   

Yutu 2, care este alimentat cu energie solar─â, a f─âcut prima aterizare pe partea ├«ndep─ârtat─â a Lunii pe 3 ianuarie 2019. Chang'e 4, a┼ča cum sugereaz─â ┼či numele, este a patra misiune lunar─â a Chinei ┼či a doua ├«n care se utilizeaz─â un rover.