Un instalator francez susţine că este nepotul lui Hitler jpeg

Un instalator francez susţine că este nepotul lui Hitler

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 9 aprilie 2012

Phillippe Loret, un instalator francez în vârstă de 56 de ani, a aflat de la tatăl său în adolescenţă, alături de cei şase fraţi ai săi, că bunicul lor a fost Adolf Hitler, care pe când lupta în Franţa în Primul Război Mondial ar fi avut o scurtă relaţie cu o franţuzoaică, potrivit dailymail.co.uk.Loret şi fraţii săi erau la masa de seară când tatăl lor, Jean-Marie, le-a dat vestea pe neaşteptate:"Copii, am să vă spun ceva. Bunicul vostru este Adolf Hitler". Mărturisirea a fost făcută în urmă cu 40 de ani, iar Phillippe, care are în prezent 56 de ani şi este pensionat pe caz de boală, după ce a lucrat ca instalator pentru aviaţia franceză, încă nu ştie cum să reacţioneze.

image
image

El nu a vorbit până acum în mod public despre acea discuţie cu tatăl său, neîmpărtăşind faptul că ar putea fi nepotul celebrului dictator decât prietenilor apropiaţi. Dezvăluirea făcută recent se datorează apariţiei unor noi dovezi care confirmă adevărul spuselor tatălui său.

Jean-Marie, născut pe 25 martie 1918, la Seboncourt, fost înregistrat drept fiul natural al franţuzoaicei Charlotte Lobjoie. Ruşinea de a avea un fiu nelegitim a făcut-o pe aceasta să fugă la Paris, abandonându-şi copilul, care a fost crescut de bunici şi apoi adoptat de o familie înstărită, la vârsta de opt ani. "Această adopţie a fost aranjată de o călugăriţă din localitate, sora Theodosie, care îl cunoştea pe Hitler. Se pare că a făcut demersurile la cererea lui Hitler", spune Philippe Loret.

De altfel tatăl său, a scris o carte autobiografică, intitulată "Your Father's Name Was Hitler" (Numele tatălui tău a fost Hitler, n.r.), în 1981, pe baza celor povestite de Charlotte Lobjoie.Jean-Marie s-a reîntâlnit cu mama lui, la Paris, în timpul ocupaţiei germane, care a început în mai 1940, mai spune Phillipe. Charlotte obişnuia să primească bani de la ofiţeri germani în acea perioadă, mai povesteşte nepotul acesteia.Noi dovezi care atestă veridicitatea autobiografiei lui Jean-Marie ca fiu al lui Hitler au ieşit la iveală luna trecută, când Alan Wilkes, fiul lui Leonard Wilkes, unul dintre primii soldaţi care au debarcat în Normandia pe 6 iunie 1944, a dat publicităţii un fragment din jurnalul tatălui său.Pe 30 septembrie 1944, Leonard scria:"O zi interesantă astăzi. Am vizitat casa în care Hitler a locuit când era caporal în ultimul război, am văzut femeia care a avut un copil cu el şi ea ne-a spus că acel copil, un băiat, luptă acum în armata franceză împotriva germanilor".La rândul său, Alan Wilkes a dat publicităţii acest fragment din jurnalul tatălui său, în urma apariţiei altor dovezi în sprijinul ipotezei că Jean-Marie a fost fiul lui Charlotte Lobjoie cu Adolf Hitler, conceput în vara anului 1917, când tatăl său lupta ca tânăr caporal în nordul Franţei.Povestea unui presupus fiu nelegitim al lui Hitler i-a divizat pe istorici timp de zeci de ani. Jean-Marie a murit în 1985, la vârsta de 67 de ani, însă în urmă cu două luni, avocatul său Francois Gibault a adus în atenţia publică, prin revista Le Point, noi dovezi care susţin spusele clientului său.O serie de teste au arătat că Jean-Marie avea aceeaşi grupă de sânge ca Hitler şi un scris similar. Documente ale armatei germane atestă faptul că ofiţeri nemţi îi duceau plicuri cu bani mamei lui Jean-Marie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După moartea mamei sale, Jean-Marie a găsit în podul casei acesteia picturi semnate de Adolf Hitler, iar în Germania se află o pictură a dictatorului reprezentând o femeie care arată exact ca Charlotte.Cea mai evidentă dovadă este însă asemănarea izbitoare a lui Jean-Marie cu liderul nazist, o asemănare pe care a moştenit-o şi Phillippe.

sursa:gandul.info