Un bombardier din timpul celui de al Doilea Război Mondial s a prăbușit pe un aeroport din SUA / VIDEO jpeg

Un bombardier din timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a prăbușit pe un aeroport din SUA / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2019

Autorităţile americane au confirmat că 7 persoane au murit după ce un bombardier B-17 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care efectua un zbor demonstrativ,  s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Bradley, statul american Connecticut. 

Avionul avea 13 oameni la bord, 10 pasageri şi 3 membri ai echipajului. Avionul aparţine Fundaţiei Collings şi nu era pilotat de personal militar, a transmis Administraţia Federală de Aviaţie.

Fundaţia programase un tur „Aripi ale Libertăţii” ce urma să se desfăşoare - pentru cei interesaţi să se afle la bordul acestor bombardiere şi chiar să zboare în ele - timp de trei zile, de luni pănă miercuri. La scurt timp după decolare, pilotul a transmis turnului de control că trebuie să aterizeze de urgenţă, relatează Adevărul.

Avionul se afla în aer de doar câteva minute când piloţii au raportat că acesta nu câştigă altitudine şi ar fi fost o problemă la unul dintre motoare. Piloţii au pierdut controlul şi n-au mai apucat să aterizeze lovind o facilitate din apropierea pistei.

Bombardierul poreclit „Fortăreaţa Zburătoare” s-a mai prăbuşit şi în 1987 în timpul unui spectacol aerian în apropiere de Pittsburgh. Acest B-7 a fost construit în 1945 şi a servit ca escadron de salvare şi ca parte din flota serviciului de transport militar aerian. A fost vândut ca fier vechi după ce a fost deteriorat de trei explozii nucleare, fiind ulterior restaurat. Fundaţia Collings l-a cumpărat în 1986.

Jeremy Kinney, muzeograf la Smithsonian Air and Space Museum, a declarat că doar 10 astfel de avioane mai sunt capabile de zbor şi alte 40 se găsesc în muzee şi colecţii private.