O 18963 jpg

Turnul de apă din Galați, construit în 1894, modernizat cu fonduri europene

📁 Patrimoniu
Autor: Cornelia Mazilu
🗓️ 29 martie 2024

Stația de pompare alimentează cu apă potabilă zeci de mii de oameni din orașul Galați. Inițial, turnul de apă avea o înălțime de 35 de metri.

Primăria municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal informează că au început lucrările pentru modernizarea stației de pompare „Turnul de Apă”, grație unui proiect amplu care se derulează cu fonduri europene.

Cartierele alimentate de Turnul de Apă sunt: Țiglina I, Țiglina 2, Mazepa I, Mazepa II, zonele Centru-Domnească, Centru-Port, Piața Centrală, Valea Orașului, arealul cuprins între bdul. G. Coșbuc– Kogălniceanu - Traian - Carnabel –V. Alecsandri - Bdul. G. Coșbuc (până în str. Al. Măcelaru).

„Astfel, se vor reabilita integral conductele magistrale de aspirație și refulare Dn1000mm, nodurile hidraulice și armăturile aferente. Întrucât investiția derulată începând din luna martie 2024 la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați este de mare anvergură și presupune lucrări foarte complexe, acestea se desfășoară în etape”, a anunțat Primăria Galați.

Turnul de Apă al orașului Galați (foto: Primăria Galați)
Turnul de Apă al orașului Galați (foto: Primăria Galați)

Stația de pompare Turnul de Apă a fost pusă în funcțiune în anul 1894 și a mai beneficiat de o modernizare în urmă cu 12 ani. Atunci au fost montate o stație nouă de pompare și un rezervor de 10.000 mc.

Valoarea investiției este de peste 15 milioane de lei.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro