Testamentele redactate de prinţesa Diana sau Winston Churchill, disponibile online jpeg

Testamentele redactate de prinţesa Diana sau Winston Churchill, disponibile online

📁 Documente istorice
🗓️ 8 ianuarie 2015

Milioane de testamente, inclusiv cele redactate de o serie de personalităţi precum Winston Churchill, Alan Turing şi prinţesa Diana, au fost incluse într-o arhivă online care poate fi consultată de internauţii din lumea întreagă.

Noua bază de date permite publicului larg să consulte această arhivă guvernamentală britanică, în care au fost incluse peste 41 milioane de testamente, ce au fost redactate începând cu anul 1858.

Testamentele au fost întotdeauna considerate documente publice în Marea Britanie şi actuala taxă de 10 lire sterline se va aplica şi în cazul în care internauţii vor dori să descarce de pe internet un astfel de document.

Numele autorului şi data morţii acestuia sunt cerinţe obligatorii pentru a putea găsi fiecare testament publicat online. Documentul în cauză va putea fi descărcat de pe internet într-un interval de cel mult 10 zile de la lansarea comenzii.

Arhiva guvernamentală va putea fi utilizată şi pentru alcătuirea arborelui genealogic, dar şi pentru consultarea testamentelor unor celebrităţi precum A.A. Milne, Winston Churchill, Alan Turing, prinţesa Diana şi Beatrix Potter.

Arhiva conţine testamente redactate în Anglia şi Ţara Galilor. În Scoţia şi Irlanda de Nord se aplică proceduri legale diferite. Data de baze conţine şi testamentele militarilor care au murit luptând în forţele armate britanice între anii 1850 şi 1986.

Documentele sunt în prezent depozitate într-o arhivă oficială în oraşul Birmingham.