Teatrul Naţional Bucureşti îşi va redeschide noua stagiune, în septembrie, cu trei noi săli jpeg

Teatrul Naţional Bucureşti îşi va redeschide noua stagiune, în septembrie, cu trei noi săli

📁 Istoria Teatrului
Autor: Redacția
🗓️ 20 iunie 2012

Teatrul Naţional Bucureşti îşi va redeschide noua stagiune, la sfârşitul lunii septembrie, cu trei noi săli-Sala Mică, Sala Multimedia şi Galeria TNB-, dar şi cu noi spectacole după texte de I. L. Caragiale, la 100 de ani de la moartea marelui dramaturg, arată un comunicat al instituției, citat de Mediafax.

Duminică au avut loc ultimele spectacole ale actualei stagiuni a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti. Noile săli, cu dotări ultramoderne, au o funcţionalitate multiplă şi o geometrie variabilă, ceea ce va permite montarea celor mai diverse spectacole.

În luna iulie, încep lucrările la tronsonul C al clădirii teatrului, cel care adăposteşte în prezent Sala Atelier şi Teatrul Naţional de Operetă. Spectacolele din repertoriul actual al Sălii Atelier vor fi adaptate şi mutate în cele două săli noi, Sala Mică şi Sala Multimedia.

De asemenea, ca urmare a lucrărilor de reamenajare şi reconstrucţie dispare din configuraţia actuală Sala Amfiteatru. O parte din spectacolele de aici vor putea fi văzute, din toamnă, pe scena Sălii Mari.

În acest fel, teatrul speră să poată satisface mai eficient numeroasele solicitări de bilete la o serie de spectacole de succes.Anul Caragiale 2012 se anunţă bogat în adevărate provocări artistice la Teatrul Naţional din Bucureşti. Primele două titluri ale programului Caragiale 2012 au fost deja testate în avanpremieră, bucurându-se de un succes remarcabil.

Astfel, regizorul Alexandru Dabija se reconfirmă ca un artist de excepţie în dramatizarea după "Două loturi" pusă în scenă la noua Sală Mică, iar spectacolul de teatru coregrafic "D'ale noastre", creaţie a renumitului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu, a stârnit deja ovaţiile publicului prezent la Sala Mare, la cele două reprezentaţii cu care s-a încheiat actuala stagiune. Ambele spectacole vor intra, din toamnă, în repertoriul curent al Teatrului Naţional Bucureşti.

Nume ca Silviu Purcărete şi Horaţiu Mălăele reprezintă, fără îndoială, garanţia că spectacolele dedicate anului Caragiale pe care cei doi artişti le pregătesc pentru toamna 2012-"Conu Leonida faţă cu reacţiunea" şi, respectiv, "O scrisoare" (după "O scrisoare pierdută) - se vor înscrie în aceeaşi serie a "provocărilor" pe care Teatrul Naţional le oferă în acest an publicului. Radu Afrim va încheia seria spectacolelor Caragiale cu montarea dramei "Năpasta".

În cadrul programului TNB Parateatral - arte vizuale vor fi inaugurate, în luna octombrie, noile spaţii expoziţionale performante ale teatrului. Cunoscutul critic de artă Dan Hăulică va gira o amplă expoziţie în sala de expoziţii aferentă noii Săli Mici, iar noua Galerie a TNB, aflată la parterul teatrului, va găzdui o splendidă expoziţie de fotografie artistică pe tema "Jugendstil în România", a lui Peter Schubert (Viena, Austria), organizată în cooperare cu Institutul Cultural Român din Viena.

sursa:adevarul.ro