Supersti┼úii din Evul Mediu: scheletul unei "vr─âjitoare" a fost g─âsit cu ┼čapte piroane ├«nfipte ├«n maxilar jpeg

Supersti┼úii din Evul Mediu: scheletul unei "vr─âjitoare" a fost g─âsit cu ┼čapte piroane ├«nfipte ├«n maxilar

Aceastea sunt r─âm─â┼či┼úele vechi de 800 de ani ale unei femei despre se crede c─â a fost "vr─âjitoare". Arheologii spun c─â aceia care au ├«ngropat-o se temeau cu siguran┼ú─â de puterile femeii iar ca m─âsur─â de precau┼úie i-au ├«nfipt ├«n maxilar nu mai pu┼úin de ┼čapte cuie.

Macabra descoperire a fost f─âcut─â ├«n timpul unor s─âp─âturi ├«ntr-o zon─â despre care istoricii spun c─â ar fi un cimitir al "vr─âjitoarelor". ├Än acela┼či loc, o alt─â femeie, care a tr─âit cam ├«n aceea┼či perioad─â, a fost g─âsit─â ├«ngropat─â cu 17 zaruri ├«n jurul ei.Arheologii spun c─â femeile aveu ├«n jur de 25-30 de ani atunci c├ónd au murit. Ele au fost ├«ngropate ├«n mormite pu┼úin ad├ónci f─âr─â sicriu sau alte aranjamente ├«n apropierea unei biserici din Piombino, Italia.

În jurul femeii cu piroane înfipte în maxilar s-au mai găsit alte 13 cuie mari.

image

Arheologul Alfonso Forgione, de la Universitatea L'Aquila, care a condus s─âp─âturile este convins c─â scheletele sunt ale unor vr─âjitoare, datorit─â modului ├«n care cele dou─â femei au fost ├«ngropate. "Este o descoperire neobi┼čnuit─â ┼či ├«n acela┼či timp fascinant─â. N-am mai v─âzut a┼ča ceva. Modul ├«n care a fost ├«ngropat─â femeia cu piroane, f─âr─â sicriu sau alt ve┼čm├ónt, m─â face s─â cred c─â oamenii se temeau c─â aceasta s-ar fi putut ridica din mor┼úi", spune Forgione."Al doilea schelet a fost descoperit cu 17 zaruri ├«n jurul s─âu. 17 este un num─âr care aduce ghinion ├«n Italia, iar zarurile erau un joc interzis femeilor acum 800 de ani", mai spune arheologul.