Soldaţii ceceni se alătură asaltului rusesc asupra Ucrainei jpeg

Soldaţii ceceni se alătură asaltului rusesc asupra Ucrainei

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 26 februarie 2022

Liderul din Cecenia spune că şi-a desfăşurat luptătorii în Ucraina pentru a se alătura luptei cu trupele ruse. Într-un videoclip postat online, Ramzan Kadîrov a spus că forţele cecene au capturat până acum cu succes o instalaţie militară ucraineană fără a suferi pierderi, relatează adevarul.ro.

Liderul republicii din sudul Rusiei este un aliat cheie al preşedintelui rus. Justificând invazia, el spune că decizia lui Putin de a ataca Ucraina va împiedica inamicii Moscovei să folosească ţara pentru a lansa un atac asupra Rusiei.

Luptătorii ceceni loiali lui Kadirov au o reputaţie notorie şi sunt acuzaţi de încălcări ale drepturilor omului. Kremlinul a susţinut că preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat vineri oprirea ofensivei sale în Ucraina, aşteptându-se la negocieri cu Volodimir Zelenski, dar le-a spus să continue atunci când acest lucru nu s-a întâmplat, transmite The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că operaţiunea a fost reluată sâmbătă după-amiază, după ce conducerea ucraineană a refuzat să negocieze, potrivit Reuters. Ucraina a negat că a refuzat negocierile cu Rusia, aşa cum a susţinut sâmbătă Kremlinul. Şeful biroului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak a spus că este neadevărat şi că Rusia a stabilit „condiţii inacceptabile [şi] cereri de ultimatum”.