Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui, pe ultimul drum către Castelul Peleş jpeg

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui, pe ultimul drum către Castelul Peleş

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 13 decembrie 2017

După întreaga procesiune de pe Aeroportul Otopeni, care a avut loc în prezenţa Familei Regale, a reprezentanţilor Guvernului, a unui sober de preoţi, şi a militarilor ai Brigăzii 30 Gardă, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a pornit către Castelul Peleş. 

1 Untitled jpg jpeg

Aceasta va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia. Programul vizitei oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș este următorul:

– Ora 14-15: Instituția Președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova.

– Ora 15-16: Reprezentanții Instituțiilor Statului, centrale și locale.

– Ora 16-17: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

– Ora 17-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Presa va avea acces pe terasa Castelului Peleș și, în anumite intervale orare, în Holul de Onoare.