image

„Senatul României, 160 de ani”, emisiune de mărci poștale

Cu prilejul împlinirii celor 160 de ani de când instituţia fundamentală a României moderne, Senatul, s-a afirmat ca un forum autoritar de dezbatere parlamentară, contribuind vizibil la menţinerea echilibrului între structurile politice, la apărarea drepturilor şi libertăţilor democratice, la promovarea idealurilor naţionale, Romfilatelia a introdus în circulaţie emisiunea de mărci poştale dedicată având titlul „Senatul României, 160 de ani”.

Emisiunea filatelică aniversară reflectă în grafica componentelor sale esența temei. Marca poștală cu valoarea nominală de 4,60 Lei reproduce portretul lui Alexandru Ioan Cuza și a stemei oficiale a instituției.

Marca poștală cu valoarea nominală de 25 Lei reproduce o imagine panoramică a Sălii de plen a Senatului alături de stema oficială a instituției. Colița filatelică dantelată, a cărei marcă poștală are valoarea nominală de 33 Lei, redă sub imaginea cupolei Sălii de plen, panorama vastă a fațadei sediului Senatului României. Plicul „prima zi” a emisiunii reunește într-un tot, spațiul Sălii de plen, stema Senatului României și textul explicativ, pentru promovarea aniversării celei mai înalte intituții cu atribuții legislative, Senatul României.

Mai multe pentru tine...