Șeful Departamentului Centenar a fost demis de Ministrul Culturii jpeg

Șeful Departamentului Centenar a fost demis de Ministrul Culturii

📁 Marea Unire
Autor: Redacția
🗓️ 8 martie 2018

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a dispus marți revocarea secretarului de stat Paul Cotîrleț, coordonator al departamentului care organizează Centenarul, pentru lipsa unui concept unitar și a unor obiective coerente.

Ministrul Culturii și Identității Naționale a participat pe 6 martie la primul Comitet Interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri, convocat de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Ivașcu a prezentat o analiză a stadiului actual al proiectelor și o evaluare a situației Departamentului Identitate Națională (cu atribuții în organizarea Centenarului Marii Uniri), precum și un document programatic privind strategia aniversării Centenarului, conținând conceptul, principiile, temele și tipurile de acțiuni dedicate acestui mare eveniment, transmite MCIN. 

„Activitatea desfășurată până în prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acțiuni bine definite și nici criterii de selecție, obiective coerente sau reprezentative astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanțabile”, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale.

„În urma acestei analize am putut constata inexistența unei concepții strategice în legătură cu activitatea Departamentului din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, în legătură cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat s-a constat că fundamentarea ideilor și proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fișe tehnice și a unei documentații adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibilă și legală evaluarea proiectelor și finanțarea acestora”, a mai spus Ivașcu.

În urma evaluării efectuate, ministrul a dispus reorganizarea Departamentului Identitate Națională, în vederea creșterii eficienței, expertizei și profesionalizării activității acestuia, și revocarea din funcție a secretarului de stat Paul Claudiu Cotîrleț (foto sus), coordonator al departamentului.

O nouă reuniune a Comitetului interministerial va avea loc în următoarele două săptămâni. Calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri va fi publicat în condiții de „maximă transparență”, până la finalul acestei luni.

Foto: Facebook / Paul Claudiu Cotirlet