Secretul construc╚Ťiei piramidelor din Egipt, rezolvat de un po╚Öta╚Ö francez? jpeg

Secretul construc╚Ťiei piramidelor din Egipt, rezolvat de un po╚Öta╚Ö francez?

Un fost posta╚Ö francez sus╚Ťine c─â a deslu╚Öit misterul construirii piramidelor din Egipt. Acesta ╚Öi-a petrecut ultimii 40 de ani f─âc├ónd cercet─âri ├«n acest sens.Michel Michel, care studiaz─â de c├óteva decenii istoria ╚Öi arhitectura Egiptului, a lansat recent o teorie despre construirea piramidelor, care se bucura de sus╚Ťinerea mai multor exper╚Ťi din domeniu, scrie International Business Times.├Äntr-un interviu acordat recent unei publica╚Ťii franceze, Michel a declarat c─â este fascinat de piramidele din Egipt ├«nca din anul 1972, de c├ónd a v─âzut filmul "Land of the Pharaohs".Explic├ónd de ce alte teorii formulate p├ón─â acum sunt gre╚Öite, arheologul amator a precizat c─â observa╚Ťiile ╚Öi calculele f─âcute pe o piramida rareori pot fi aplicate la alta.Acesta a detaliat c─â metoda descoperit─â de el este una bazat─â pe un sistem de rampe. "Este adaptat─â pentru piramidele de toate marimile. Este simpl─â, intuitiv─â, economic─â, solid─â ╚Öi u╚Öor de verificat", a spus el. Michel arat─â astfel c─â egiptenii au ridicat piramidele cu ajutorul unor rampe, pe care au fost trase s─ânii ├«nc─ârcate cu pietre. Rampele au fost utilizate ulterior pentru construirea acoperi╚Öurilor piramidelor.

piramide jpg jpeg

Mult─â vreme teoria sa nu a fost luat─â ├«n calcul de mul╚Ťi arheologi si exper╚Ťi, dar o parte dintre ace╚Ötia ├«ntre care ╚Öi cunoscutul egiptolog elve╚Ťian Michael E Habicht au analizat posibilitatea transportului blocurilor mari de piatra pe sanii ╚Öi o g─âsesc nu doar plauzibil─â, ci cea mai probabil─â.

Un truc care ar da ╚Öi mai mult─â consisten╚Ť─â acestei teorii

De asemenea de cur├ónd fizicienii de la Funda╚Ťia Fundamental for Research on Matter (FOM) ╚Öi de la Universitatea din Amsterdam, ambele din Olanda, au reu╚Öit s─â descifreze un truc pe care egiptenii l-au folosit la construirea impunatoarelor monumente:egiptenii au umezit nisipul ├«naintea saniei care transporta blocurile de piatra, ├«n scopul alunec─ârii ╚Öi a deplas─ârii mai u╚Öoare a vehiculului antic.

wallpainting jpg jpeg

Folosirea apei pentru udarea nisipului a ├«njum─ât─â╚Ťit necesarul de lucr─âtori care trebuiau s─â trag─â sania ├«ncarcat─â cu uria╚Öele pietre. Cercet─âtorii au efectuat experimente care au demonstrat c─â umezirea nisipului a dus la diminuarea la jum─âtate a for╚Ťei de tragere a saniei. Experimentele au aratat ca for╚Ťa de tragere scade propor╚Ťional cu rigiditatea nisipului. Sania alunec─â mult mai u╚Öor pe nisipul umed, deoarece firicelele de nisip nu se mai adun─â ├«n fa╚Ťa saniei, a╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul nisipului uscat.O pictur─â mural─â descoperit─â ├«n morm├óntul lui Djehutihotep arat─â ├«n mod clar cum o statuie colosal─â, care este a╚Öezat─â pe o sanie, este tras─â de c─âtre lucr─âtori, iar ├«n partea din fa╚Ť─â a vehiculului se observ─â un egiptean care strope╚Öte cu apa nisipul.