Secretul ascuns într o cană de la Auschwitz timp de 70 de ani jpeg

Secretul ascuns într-o cană de la Auschwitz timp de 70 de ani

Angaja┼úii muzelui de la Auschwitz au realizat o descoperire de senza┼úie. Pe fundul unei c─âni ce a apar┼úinut unui prizonier al lag─ârului mor┼úii, se aflau ascunse c├óteva  mici bijuterii.

Un inel de aur ┼či un l─ân┼úi┼čor au stat bine ascunse ├«ntr-o can─â ce avea fundul dublu.  Acestea au fost descoperite de c─âtre curatorii muzeului, care efectuau lucr─âri de ├«ntre┼úinere. Ini┼úial, cana a fost g─âsit─â printre miile de obiecte de email pe care germanii le-au confiscat persoanelor deportate ├«n Auschwitz-Birkenau.  Inelul a fost realizat ├«n Polonia, ├«ntre anii 1921-1931.

 auschwitz ring large transeo i u9apj8ruoebjoaht0k9u7hhrjvuo zlengruma jpg jpeg

Prizonierior li s-a vorbit despre noul lor mod de via┼ú─â, fiindu-le permis s─â ia cu ei obiecte necesare traiului zilnic. ├Än acest fel, germanii erau siguri c─â ├«n bagaj deporta┼úii c─ârau obiectele de valoare pe care le mai aveau, ace┼čtia urm├ónd a le confisca.

ÔÇ×Bijuteriile vor fi expuse la un loc cu cana, ├«ntr-o manier─â care s─â reflecte modul ├«n care ele au fost ascunseÔÇŁ, spun reprezentan┼úii muzeului.

 auschwitz xray large transeo i u9apj8ruoebjoaht0k9u7hhrjvuo zlengruma jpg jpeg

  Sursa:The Telegraph