Secretarul de stat american, Rex Tillerson, la Moscova  Prima vizită a unui oficial american în Rusia din mandatul Trump jpeg

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, la Moscova. Prima vizită a unui oficial american în Rusia din mandatul Trump

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2017

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, se află într-o vizită oficială la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Acolo va avea loc prima întâlnire dintre un oficial american şi unul rus de când Donald Trump şi-a început mandatul.

Decizia ca Tillerson să meargă la Moscova a fost iniţial una în vederea îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două state. Însă datele problemei s-au schimbat, asta după ce săptămâna trecută Donald Trump a lansat câteva rachete asupra Siriei, decizie criticată de către cei de la Kremlin. Prima întâlnire dintre cei doi a avut loc în februarie, la un summit G20 din Germania, când motivul disputei a fost prezenţa jurnaliştilor.

Cu toate că predecesorul lui Tillerson, John Kerry, a vut întrevederi şi cu Vladimir Putin în cursul vizitelor în Rusia, preşedintele rus a declarat că de această dată nu intră în agenda sa o întâlnire cu americanul. "Nu am anunţat nicio întrevedere de acest fel şi, în momentul de faţă, în agenda preşedintelui nu este programată nicio astfel de întâlnire", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.