Se credea că nu va mai fi prins niciodată, dar un mafiot sicilian, fugar de 20 de ani, a fost arestat în Spania cu ajutorul Google Maps jpeg

Se credea că nu va mai fi prins niciodată, dar un mafiot sicilian, fugar de 20 de ani, a fost arestat în Spania cu ajutorul Google Maps

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 7 ianuarie 2022

Un mafiot sicilian notoriu, Gioacchino Gammino, fugar de 20 de ani, după ce a fost condamnat cu privire la crimă şi închis într-o închisoare din Roma din care a evadat în 2002, cu privire la care celebrul judecător Falcone a anchetat în anii ’80, a fost arestat cu ajutorul Google Maps, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Gioacchino Gammino, în vârstă de 61 de ani, unul dintre capii Stidda – clanul rival clanului Cosa Nostra – a fost găsit în Galapagar, un orăşel cu 25.000 de locuitori de lângă Madrid, în Spania.

O fotografie, care apare în serviciul de cartografiere al Google, le-a permis anchetatorilor, care au relansat investigaţiile în urmă cu doi ani, să fie siguri de localizarea acestuia.

În imagine apar doi bărbaţi – dintre care unul este fugarul, care a devenit comerciant şi bucătar – discutând în faţa unui magazin de fructe şi legume.

”Fotografia a permis confirmarea investigaţiei pe care o dezvoltăm în mod tradiţonal”, declară Reuters Nicola Altiero, adjunctul directorului unei unităţi a poliţiei antimafiote italiene DIA.

Gioacchino Gammino a fost încarcerat cu privire la crimă, însă a evadat din Închisoarea Rebibbia de la Roma în 2002.

El a fost condamnat, apoi, în 2003, la închisoare pe viaţă.

Potrivit Reuters, el se află la închisoare în Spania.

Anchetatorii italieni speră să obţină extrădarea lui Gioacchino Gammino către Italia până în februarie.

Sursa foto: Google Maps