Scrisorile de dragoste dintre doi soldaţi trimise în cel de Al Doilea Război Mondial jpeg

Scrisorile de dragoste dintre doi soldaţi trimise în cel de-Al Doilea Război Mondial

├Än timpul celui de-Al Doilea R─âzboi Mondial, coresponden┼úa scris─â cu persoana iubit─â era foarte des ├«nt├ólnit─â, p├ón─â ast─âzi fiind descoperite numeroase astfel de scrisori. De cur├ónd ├«ns─â, a fost publicat─â coresponden┼úa dintre un soldat ┼či... iubitul s─âu. ├Än acea perioad─â nu numai c─â homosexualitatea era ilegal─â, dar dac─â rela┼úiile intime ├«ntre parteneri de acela┼či sex erau dovedite, cei care f─âceau parte din armat─â erau ├«mpu┼čca┼úi.

1 512 jpg jpeg

Pe c├ónd se afla ├«n timpul serviciului militar, Gilbert Bradley era ├«ndr─âgostit. El a scris sute de scrisori, care primeau r─âspunsuri la fel de siropoase, ┼či care, doar unele dintre ele, erau semnate cu ini┼úiala G.  La mai bine de 70 de ani distan┼ú─â, dup─â moartea lui Gilbert, s-a aflat c─â G. vine de la Gordon.  At├ót din scrisori, c├ót ┼či din alte surse, s-a aflat c─â Bradley nu dorea s─â fie soldat, ba chiar s-a pref─âcut c─â are epilepsie pentru a sc─âpa. C├ónd r─âzboiul a ├«nceput, el era deja ├«ndr─âgostit de Gordon Bowshers. R─âzboiul a ├«nceput un an mai t├órziu, cei doi fiind trimi┼či ├«n col┼úuri diferite ale ┼ú─ârii.

2 370 jpg jpeg

Via┼úa unui homosexual ├«n timpul anilorÔÇÖ40 era incredibil de dificil─â. Pentru asemenea preferin┼úe puteai fi trimis la curtea mar┼úial─â ┼či pedepsit cu ├«nchisoarea. Abia ├«n anul 1967 a fost dat─â un decret care consim┼úea faptul c─â persoanelor peste 21 de ani le este permis─â o rela┼úie cu o alta de acela┼či sex. C├ót despre rela┼úia celor doi se ┼čtie c─â aceasta nu a fost una de lung─â durat─â. Bradley a fost trimis ├«ntr-o misiune ├«n Sco┼úia, unde s-a ├«ndr─âgostit de altcineva. Surprinz─âtor, acesta i-a scris lui Gordon, m─ârturisindu-i noua rela┼úie.

Sursa:bbc.com