Rusia provoacă Japonia: Planuri pentru construcţia a 51 de facilităţi militare în Kurile jpeg

Rusia provoacă Japonia: Planuri pentru construcţia a 51 de facilităţi militare în Kurile

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 9 august 2021

Rusia vrea să construiască 51 de infrastructuri militare suplimentare pe Insulele Kurile - un teritoriu revendicat de către Japonia -, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia rusă oficială de presă Tass, relatează adevarul.ro.

inisterul pecizează într-un comunicat că a construit deja peste 30 de clădiri în acest arhipelag - inclusiv şapte cazărmi pe două dintre cele patru din Kurilele de Sud, Iturup şi Kunaşir, denumite Etorofu şi Kunashiri de către japonezi, care numeasc această regiune Teritoriile de Nord. Ministerul nu face vreo precizare cu privire la tipul construcţiilor, care urmează să fie ridicate în următorii ani. Insulele Kurile, administrate de către Rusia, sunt un arhipelag de insule vulcanice, situate între nordul Japoniei şi vârful de sud al Peninsulei ruse Kamceatka.

Japonia revendică aceste insule ca făcând parte din teritoriul japonez. Moscova şi Tokyo nu au soluţionat acest diferend deoarece nu au încheiat un acord de pace la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.