Rusia dezminte informaţiile potrivit cărora ar fi cerut sprijinul Chinei pentru războiul din Ucraina jpeg

Rusia dezminte informaţiile potrivit cărora ar fi cerut sprijinul Chinei pentru războiul din Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 14 martie 2022

New York Times a publicat duminică o informaţie conform căreia Rusia a cerut sprijin economic şi militar Beijingului pentru continuarea războiului declanşat în Ucraina.

Conform spuselor purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, Moscova nu a cerut ajutor Beijingului pentru menţinerea războiului din Ucraina, informează Adevărul.  

Conform publicaţiei americane, Rusia i-ar fi solicitat Chinei să îi furnizeze arsenal militar pentru război şi sprijin economic pentru a putea depăşi penalizările internaţionale. Cei care au furnizat aceste informaţii nu au precizat dacă din parte Chinei a venit un răspuns şi nu au indicat natura exactă a sprijinului cerut. De la începutul războiului, regimul comunist chinez s-a abţinut să îi spună lui Putin să-şi retragă armata din Ucraina.  

„În ultimul timp, SUA răspândesc ştiri false despre China”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze Zhao Lijian, pe durata unei conferinţe de presă zilnice, întrebat fiind despre informaţiile publicate în The New York Times.  

„Este complet fals, este pură dezinformare. China şi-a expus clar şi consistent poziţia cu privire la criza din Ucraina. Jucăm un rol constructiv şi evaluăm situaţia în mod imparţial şi independent. A denigra poziţia Chinei nu este un lucru acceptabil”, a mai adaugat el. 

Foto: kremlin.ru