Rusia a inaugurat cel mai lung pod din Europa / VIDEO jpeg

Rusia a inaugurat cel mai lung pod din Europa / VIDEO

📁 Istorie recentă
🗓️ 15 mai 2018

Președintele rus Vladimir Putin a traversat marți noul pod care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion portocaliu inaugurând astfel tronsonul rutier al acestui pod, cel ma lung din Europa.

Cu o lungime de 19 km, ”Podul Crimeea” leagă Peninsula Taman din sudul Rusiei de peninsula Kerci din Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014. Podul traversează strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov și Marea Neagră, fiind construit pentru a diminua izolarea Crimeii.

Camionul condus de Putin a fost urmat de un convoi format din aproximativ 35 de camioane, autobasculante, macarale și cisterne pentru ciment. Putin a declarat că inaugurarea acestui pod este un ”eveniment istoric” și a promis proiecte de infrastructură similare în toată Rusia. Președintele rus și-a exprimat încrederea că secțiunea feroviară a podului Crimeea va fi finalizată peste aproximativ un an.

Presa rusă scrie că ”Podul Crimeea” este cel mai scump din lume. Potrivit cifrelor oficiale, costul total al construcției a fost evaluat la aproximativ 227,922 miliarde de ruble (aproximativ 3,7 miliarde de dolari).

Ucraina acuză Rusia că a ”încălcat dreptul internațional”

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a acuzat Rusia că a ”încălcat dreptul internațional” inaugurând noul pod.

”Ocupantul rus continuă să încalce dreptul internațional... Rusia va plăti scump pentru aceasta. Nu este vorba de bani, ci de justiție pentru care luptăm și care va triumfa”, a declarat Groisman.

”Rusia se simte nepedepsită și crede că totul îi este permis. Dar aceasta nu va dura la nesfârșit. Va veni timpul și ea va plăti pentru tot”, a mai spus premierul ucrainean, conform Agerpres.