Ruinele «Bisericii apostolilor», descoperite în zona Mării Galileii jpeg

Ruinele «Bisericii apostolilor», descoperite în zona Mării Galileii

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 20 august 2019

Arheologii israelieni au anunţat că au identificat ruinele „Bisericii apostolilor” în zona Mării Galileii, din nordul Israelului, a declarat recent Mordechai Aviam, de la Colegiul Academic Kinneret, citat de DPA.

Până în prezent au fost scoase la lumină doar încăperile sudice ale bisericii, ale căror pardoseli sunt decorate cu mozaicuri, unele în stare bună de conservare, potrivit unui comunicat al colegiului.

„Cred că nu există nicio îndoială că aceasta este biserica [descrisă] de călătorul creştin [Sfântul] Willibald, deoarece nu există o altă biserică între Capernaum şi Kursi”, a precizat Mordehai Aviam.

Willibald era un episcop bavarez care, în anul 725, a făcut un pelerinaj în Ţara Sfântă. El şi-a descris călătoria în jurul Mării Galileii, în cadrul căreia a ajuns la Tiberias, Madala, Capernaum şi Kursi. Pe drum, el a trecut printr-un loc numit Bethsaida, unde a văzut o biserică construită peste casa lui Petru şi a lui Andrei.

Arheologii cred că dacă vor continua săpăturile vor descoperi, sub biserică, ruinele casei în care au trăit cei doi apostoli.

Sursa foto: Center for the Study of Ancient Judaism and Christian Origins