Romanul "Adio, arme", cu cele 47 de finaluri alternative imaginate de Hemingway, publicat în SUA jpeg

Romanul "Adio, arme", cu cele 47 de finaluri alternative imaginate de Hemingway, publicat în SUA

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 10 iulie 2012

O ediţie specială a romanului "Adio, arme", care include toate cele 47 de finaluri alternative imaginate de Ernest Hemingway pentru acest volum, va fi publicată în premieră de editura Scriber, marţi, în Statele Unite.

Ernest Hemingway a dezvăluit într-un interviu că a scris 39 de finaluri pentru acest roman, însă numărul acestora a fost în realitate de 47, informează bbc.co.uk.

"Adio, arme", un roman cu tentă autobiografică, prezintă o poveste de dragoste care se desfăşoară în timpul campaniilor militare din Italia din Primul Război Mondial.

Noua ediţie a cărţii va include şi schiţele timpurii ale unora dintre capitole, dar şi introducerea pentru volumul original, scrisă de Hemingway în 1948. Ediţia din 2012 va include şi câteva note personale scrise de fiul romancierului, Patrick Hemingway, şi o nouă introducere, scrisă de nepotul scriitorului, Sean Hemingway.

image
image

Născut în Illinois în 1899, Ernest Hemingway şi-a început cariera de scriitor publicând diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. După intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, Hemingway s-a înrolat voluntar într-o unitate de ambulanţe militare din Italia. A fost rănit pe front şi s-a întors în America, devenind reporter. A fost trimis din nou în Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revoluţia din Grecia şi, mai târziu, Războiul Civil din Spania. A început să scrie romane în jurul vârstei de 20 de ani, iar primul său roman, "The Sun Also Rises", a fost publicat în 1926.

Ernest Hemingway este un celebru scriitor american, laureat al premiului Pulitzer, în 1953, şi al premiului Nobel pentru literatură, în 1954. Hemingway s-a mutat în 1939 la Finca Vigia, în Cuba, unde a scris romane precum "Bătrânul şi marea", "Sărbătoarea continuă" şi "Insule în derivă". Printre alte romane celebre ale sale se numără "Grădină Raiului", "Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri", Fiesta, "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri", "Pentru cine bat clopotele" şi "Adio, arme". În iulie 1960, Hemingway s-a reîntors în Statele Unite unde, un an mai târziu, la vârsta de 61 de ani, s-a sinucis.

sursa:mediafax.ro