Romanul "Adio, arme", cu cele 47 de finaluri alternative imaginate de Hemingway, publicat în SUA jpeg

Romanul "Adio, arme", cu cele 47 de finaluri alternative imaginate de Hemingway, publicat în SUA

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

O ediţie specială a romanului "Adio, arme", care include toate cele 47 de finaluri alternative imaginate de Ernest Hemingway pentru acest volum, va fi publicată în premieră de editura Scriber, marţi, în Statele Unite.

Ernest Hemingway a dezvăluit într-un interviu că a scris 39 de finaluri pentru acest roman, însă numărul acestora a fost în realitate de 47, informează bbc.co.uk.

"Adio, arme", un roman cu tent─â autobiografic─â, prezint─â o poveste de dragoste care se desf─â┼čoar─â ├«n timpul campaniilor militare din Italia din Primul R─âzboi Mondial.

Noua edi┼úie a c─âr┼úii va include ┼či schi┼úele timpurii ale unora dintre capitole, dar ┼či introducerea pentru volumul original, scris─â de Hemingway ├«n 1948. Edi┼úia din 2012 va include ┼či c├óteva note personale scrise de fiul romancierului, Patrick Hemingway, ┼či o nou─â introducere, scris─â de nepotul scriitorului, Sean Hemingway.

image
image

N─âscut ├«n Illinois ├«n 1899, Ernest Hemingway ┼či-a ├«nceput cariera de scriitor public├ónd diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la v├órsta de 17 ani. Dup─â intrarea Statelor Unite ├«n Primul R─âzboi Mondial, Hemingway s-a ├«nrolat voluntar ├«ntr-o unitate de ambulan┼úe militare din Italia. A fost r─ânit pe front ┼či s-a ├«ntors ├«n America, devenind reporter. A fost trimis din nou ├«n Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revolu┼úia din Grecia ┼či, mai t├órziu, R─âzboiul Civil din Spania. A ├«nceput s─â scrie romane ├«n jurul v├órstei de 20 de ani, iar primul s─âu roman, "The Sun Also Rises", a fost publicat ├«n 1926.

Ernest Hemingway este un celebru scriitor american, laureat al premiului Pulitzer, ├«n 1953, ┼či al premiului Nobel pentru literatur─â, ├«n 1954. Hemingway s-a mutat ├«n 1939 la Finca Vigia, ├«n Cuba, unde a scris romane precum "B─âtr├ónul ┼či marea", "S─ârb─âtoarea continu─â" ┼či "Insule ├«n deriv─â". Printre alte romane celebre ale sale se num─âr─â "Gr─âdin─â Raiului", "Z─âpezile de pe Kilimanjaro ┼či alte povestiri", Fiesta, "Noaptea dinaintea b─ât─âliei ┼či alte povestiri", "Pentru cine bat clopotele" ┼či "Adio, arme". ├Än iulie 1960, Hemingway s-a re├«ntors ├«n Statele Unite unde, un an mai t├órziu, la v├órsta de 61 de ani, s-a sinucis.

sursa:mediafax.ro