Reportaj inedit despre comunitatea musulmană din România, pe adevarul ro jpeg

Reportaj inedit despre comunitatea musulmană din România, pe adevarul.ro

📁 Istorie contemporană
Autor: Redacția
🗓️ 23 noiembrie 2015

Reporterii „Adevărul“ au demarat campania România Musulmană. Primul material, vizualizat de zeci de mii de oameni, este un film documentar despre cum trăiesc, cum gândesc şi cât de radicali sunt adepţii islamului de la noi din ţară.

„Adevărul“ a demarat vineri, 20 noiembrie, o campanie despre comunitatea musulmană din România. În contextul în care anul 2015 a fost marcat de ciocnirea brutală dintre civilizaţia occidentală şi cea islamică (atentatele de la Charlie Hebdo, criza refugiaţilor, recentele atentate din Franța și Mali, alertele teroriste din Belgia) şi pe fondul unor dezbateri tot mai pătimaşe despre aceste fenomene, campania România musulmană încearcă să aducă un plus de informaţie şi să analizeze cu obiectivitate un moment de criză mondială care afectează şi România.

Primul material din cadrul campaniei este un film documentar de 50 de minute, realizat de reporterii „Adevărul“:Cristian Delcea și Mihai Voinea, care abordează teme precum islamofobia din ţara noastră, ameninţarea teroristă şi pericolele reprezentate de moscheile nerecunoscute de statul român.

Pe lângă declarațiile reprezentanților comunității musulmane din România, filmul prezintă și poveştile unor români convertiţi la islam. Mai mult decât atât, reporterii „Adevărul“  povestesc și cum convieţuiesc creştinii şi musulmanii în singura localitate din România în care islamul este religia majoritară, comuna Dobromir, județul Constanța.

Documentarul, pe care îl puteți vedea integral aici, a fost distribuit de sute de oameni pe rețelele de socializare.

Pe parcursul acestei săptămâni (23-29 noiembrie), veţi putea citi în „Adevărul“ şi pe adevarul.ro articole despre percepţia adepţilor lui Allah cu privire la români, despre mega-moscheea de la Romexpo şi alte moschei, încă şi mai mari, pe care arabii din România plănuiesc să le construiască în jurul Bucureştiului.

Promo documentar aici

Cristian Delceaeste reporter publicistică „Adevărul“ și a câștigat două premii la competiția Superscrieri, care promovează jurnalismul narativ, locul I, la categoria eseu în anul 2014 și locul II la secțiunea portret, în 2015.

Mihai Voineaeste reporter publicistică „Adevărul“ și a mai realizat filmele documentare „Facebook – rețeaua care ne-a schimbat viața”, „Alegerile noastre” și „Lăutarii din Clejani – povestea ultimei generații”.