Regina Letizia a Spaniei a fost testată pentru COVID 19 jpeg

Regina Letizia a Spaniei a fost testată pentru COVID-19

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 12 martie 2020

Regina Letizia a Spaniei a fost testată pentru coronavirus la o zi după ce a avut o întâlnire, alături de Regele Felipe, cu preşedintele francez, Emmanuel Macron şi cu soţia acestuia.

Regina Letizia a fost testată pentru coronavirus după ce a strâns mâna unei membre a guvernului de la Madrid, Irene Montero, aceasta din urmă fiind depistată cu coronavirus ulterior. Regina şi Montero s-au salutat, de asemenea, în stilul tradiţional spaniol, cu un sărut pe obraz.

Faptul că regele şi regina au fost testaţi a fost anunţat după ce Irene Montero a devenit prima membră a guvernului spaniol care a fost infectată cu COVID-19. 

Ieri, suveranii spanioli s-au aflat la Paris la o întâlnire cu preşedintele Macron şi prima doamnă a Franţei. Cele două cupluri au participat la un eveniment care comemorează victimele terorismului. Cuplul regal a avut, de asemenea, întâlniri cu foştii preşedinţi Sarkozy şi Hollande. 

Un purtător de cuvânt al Casei Regale din Spania a confirmat că monarhii au fost testaţi după „activităţile publice” ale Reginei Letizia. Rezultatul va fi făcut public vineri. Regele Felipe şi-a anulat o întâlnire pe care urma să o aibă, joi, cu secretara Consiliului Europei.