Regina Elisabeta a II a ╚Öi prin╚Ťul Philip s─ârb─âtoresc Nunta de Platin─â / VIDEO jpeg

Regina Elisabeta a II-a ╚Öi prin╚Ťul Philip s─ârb─âtoresc Nunta de Platin─â / VIDEO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ┼či prin╚Ťul Philip, Duce de Edinburg, s─ârb─âtoresc luni Nunta de Platin─â, respectiv 70 de ani de la cununia religioas─â.

În urmă cu 70 de ani, Principesa Elisabeta avea 21 de ani, iar locotenentul Philip Mountbatten avea 26 de ani. Cu ocazia aniversării, Palatul Buckingham a publicat un portret aniversar al celor doi:

Portret oficial jpg jpeg

Nunta regal─â a avut loc ├«n urm─â cu 70 de ani, pe 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. La eveniment au participat dou─â mii de persoane, inclusiv Regele Mihai al Rom├óniei ┼či mama lui, Regina Elena.

ÔÇŁRegele Mihai ╚Öi mama sa, Regina Elena, au luat parte la s─ârb─âtoare, iar apoi s-au ├«ntors ├«n Rom├ónia, de unde au fost for┼úa┼úi s─â plece pe 3 spre 4 ianuarie 1948. Cu ocazia ceremoniilor nun╚Ťii regale britanice, Regele Mihai a ├«nt├ólnit pentru prima oar─â pe Principesa Ana de Bourbon, viitoarea Regin─â Ana a Rom├óniei. Majest─â┼úile Lor ╚Öi-au amintit mereu cu amuzament scena ├«nt├ólnirii lor de la Hotelul ClaridgeÔÇÖs, atunci c├ónd, emo┼úionat─â, Principesa Ana, de┼či ├«mbr─âcat─â ├«n rochie, l-a salutat cu m├óna la chipiu pe Regele Mihai, ├«mbr─âcat ├«n uniform─â de amiral. Familia Regal─â rom├ón─â a fost prezent─â la Londra, la s─ârb─âtorirea Nun╚Ťii de Argint a suveranilor britanici, ├«n anul 1972, la cea a Nun╚Ťii de Aur, ├«n anul 1997, precum ╚Öi la cea a Nun╚Ťii de Diamant, ├«n anul 2007. Nunta de Platin─â a Majest─â╚Ťii Sale ╚Öi a Alte╚Ťei Sale Regale este s─ârb─âtorit─â ├«n seara aceasta printr-o cin─â de familie, la Castelul WindsorÔÇŁ, se arat─â ├«ntr-un comunicat al Familiei Regale a Rom├óniei.