Regele Muhammad al V lea al Malaeziei a abdicat jpeg

Regele Muhammad al V-lea al Malaeziei a abdicat

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 8 ianuarie 2019

Regele Muhammad al V-lea al Malaeziei a abdicat, a anunţat duminică palatul regal, într-un comunicat citat de Reuters. Abdicarea intră în vigoare imediat.

Aceasta este prima dat─â c├ónd un monarh al federa┼úiei malaeziene abdic─â ├«nainte de sf├ór┼čitul celor cinci ani de mandat. Muhammad V a fost al 15-lea rege ales al Malaeziei, de la declararea independen┼úei acestei ┼ú─âri, ├«n 1957.

Muhammad al V-lea, care este ┼či sultanul statului Kelantan, a fost ales rege ├«n octombrie 2016, de consiliul conduc─âtorilor celor nou─â state care formeaz─â Malaezia.

Fostul regele al Malaeziei s-a c─âs─âtorit anul trecut, pe 22 noiembrie, cu laureata concursului ÔÇ×Miss Moscova 2015ÔÇť, Oksana Voevodina. Ceremonia nun╚Ťii a avut loc ├«n sta╚Ťiunea de lux Barhiva, situat─â la periferia Moscovei. La nunt─â nu s-a consumat alcool, iar m├óncarea a fost halal. Regele a purtat haine tradi╚Ťionale malaeziene, ├«n timp ce mireasa a ales o rochie alb─â.

Nunta Muhammad V 2 jpg jpeg

Oksana Voevodina a devenit cunoscut─â ├«n 2015, c├ónd a c├ó╚Ötigat concursul ÔÇ×Miss MoscovaÔÇť din acel an. Ea avea 22 de ani la acea vreme. Ulterior a lucrat ca manechin ├«n China ╚Öi Thailanda. Potrivit portalului de ╚Ötiri malaezian Rakyatku News, fosta regin─â a frumuse╚Ťii s-a convertit la islam ├«n prim─âvara anului trecut.