Regele Mihai, pentru ultima oară la Palatul regal jpeg

Regele Mihai, pentru ultima oară la Palatul regal

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 13 decembrie 2017

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns în această seară la Palatul Regal de pe Calea Victoriei. Acesta este depus în Sala Tronului, iar cei care doresc să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale o pot face şi în această seară până la ora 24:00, dar şi joi între 08:00 – 22:00 şi vineri între 08:00 şi 22:00.

Cei care doresc să depună flori sau să participe la ceremonia funerală de la Palat sunt rugaţi să respecte următoarele reguli:

- Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.
- Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.
- Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.
- Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.
- Să aibă la ei un document de identitate.
- Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.
- Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.
- În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.


Citeşte şi:

De ce sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost dus şi la Castelul Peleş

Genealogia Regelui Mihai I