Proiectul „100 Year Starship” va fi condus de prima femeie de culoare care a ajuns în spaţiu jpeg

Proiectul „100 Year Starship” va fi condus de prima femeie de culoare care a ajuns în spaţiu

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 ianuarie 2012

Mae Jemison, astronauta care a fost prima femeie de culoarecare a ajuns în spaţiul cosmic în anul 1992, a fost desemnată să conducă un ambiţios proiect spaţial care se va derula de-a lungul mai multor generaţii umane.

Ambiţiosul proiect spaţial are ca scop principal o misiune în afara sistemului nostru solar.

Mae Jemison, acum în vârstă de 51 ani, a avut un rol important în cadrul simpozionului 100 Year Starship, organizat anul trecut în Florida de către NASA şi Defense Advanced Research Projects Agency, agenţie a Pentagonului.

Pentagonul i-a acordat astronautei un contract de cercetări în valoare de 500.000 de dolari, contract destinat unor proiecte pe termen lung precum misiuni interstelare.

Cu ajutorul fondurilor primite, Mae Jemison, alături de Dorothy Jemison Foundation for Excellence, un ONG din Houston, va trebui să definitiveze un program spaţial care se va derula pe o durată de timp record, de 100 ani.În acest scop, Dorothy Foundation se va asocia cu firmele Icarus Interstellar şi Foundation for Enterprise Development.

"Proiectul Icarus va produce designul viitoarei nave spaţiale şi va efectua cercetări în direcţia stabilirii tehnologiei necesare pentru desfăşurarea cu succes a zborurilor interstelare. Vom lucra împreună pentru următorii 100 ani şi vom produce tehnologii viabile interstelare în beneficiul întregii umanităţi", declară Adam Crowl, director al Icarus Interstellar.